Dragnea, PREȘEDINTE al României. Gorghiu, lege care îi pune frână liderului PSD

Alina Gorghiu a spus că va iniţia un proiect de lege care să statueze spiritul şi litera deciziei CCR de astăzi: un om care are o condamnare definitivă nu poate fi nici parlamentar, nici ministru. Astfel, vrea ca Liviu Dragnea să nu poată candida la alegerile prezidențiale din 2019.

"Greu, domnule, greu! Ce o fi fost atât de greu, habar nu am, că CCR avea tone de jurisprudență! Că doar nu dai hotărâri CCR în considerarea unei persoane, ci în funcție de reguli constituționale.

Soluția de azi, simplă şi justă, lămurește în direcția firească o situație: o persoană condamnată nu poate ocupa o funcție în Guvern. Firesc ar fi ca nici în Parlament să nu ai persoane condamnate definitiv.

Decizia CCR de azi însă, e interesantă pentru că blochează un drum dorit la un moment dat de dl Dragnea, anume scaunul de Premier, însă deschide alt drum, asa cum se anticipează pe la colțuri, adică o candidatura în 2019 la prezidențiale.

Dar ca să nu se victimizeze nimeni atunci, cred că trebuie legislația trebuie să fie coerentă: o persoană condamnată nu poate fi Președintele României!

Şi aici cred că vorbim de un principiu de decenţă politică, nu că aş avea ceva cu liderul PSD. Voi iniţia un proiect de lege care să statueze spiritul şi litera deciziei CCR de astăzi: un om care are o condamnare definitivă nu poate fi nici parlamentar, nici ministru", a spus Alina Gorghiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel