Dragnea: Posturile vacante din sistemul bugetar vor fi desființate

dragnea-300x225
dragnea-300x225

Vicepremierul Liviu Dragnea anunță că până la sfârșitul anului posturile vacante din administrație ar putea fi desființate, iar până la finele lui 2014 salariile bugetarilor ar putea crește.

"Mai avem o discuţie 'foarte simplă' cu câţiva miniştri după care vom introduce regula de 1 la 1. Problema este că în România sunt câteva primării care din cauza regulii de 1 la 7 au ajuns în situaţia de a avea trei sau patru angajaţi. Pentru primăriile care au un număr mic de angajaţi vom aduce aproape o mie de posturi pentru a avea îndeplinit normativul minim de personal şi pentru ca ele să funcţioneze", a declarat social-democratul într-o conferință de presă ținută la Tulcea, potrivit Agerpres.

El a explicat că numai după ce se vor face economii în activitatea administrației centrale se va putea trece la regula de 1 la 1. "Ulterior, putem introduce regula de 1 la 1 şi vom desfiinţa posturile vacante", a spus vicepremierul.

Liviu Dragnea a estimat că cel mai probabil la anul viitor, salariile angajaților din sistemul public vor fi majorate. "Nu putem declanşa o mărire de salarii până nu ducem la capăt procesul de restructurare la nivel general, reaşezarea sistemului public şi reducerea cheltuielilor de personal. Sper să finalizăm acest proces într-o lună şi apoi vom putea discuta pentru anul viitor despre o reaşezare a lefurilor în interiorul aceleiaşi anvelope salariale, dar cu un număr de salariaţi mai scăzut", a spus vicepremierul.

Oficialul guvernamental participă în zilele acestea, la Tulcea, la o dezbatere pe tema regionalizării, la eveniment participând circa 80 de primari, președinți de Consilii Județene, parlamentari și experți în administrație publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel