Dragnea - Ponta, declarații. Crin Antonescu rupe tăcerea: E perfect adevărat!

Crin Antonescu
Crin Antonescu

Crin Antonescu a reacționat după ce Liviu Dragnea a făcut declarații, marți seară, la Antena 3. Dragnea a susţinut că George Maior, pe atunci director al SRI, i-a dat lui Ponta lista primului Guvern USL, precum şi lista cu procurorii-şefi.

 

"Pe mine nu mă interesează conflictul dintre cei doi domni (n.r. Dragnea și Ponta) și nici eventualele soluții pe care dânșii le caută. (...) Nu pot spune decât ceea ce am văzut eu. Sper doar ca nu cumva să aibă dreptate amândoi, ceea ce nu e exclus", a spus Antonescu.

Numirea lui Kovesi

"Eu nu am de unde să știu dacă a fost sau nu impusă. Ceea ce știu: Ministerul Justiției fusese la vremea respectivă asumat, în Guvernul USL, (...) de PNL. Eu am propus, în numele PNL, la acel minister, în acord cu domnul Ponta, care era prim ministru și cu care m-am consultat, pe doamna judecător Pivniceru, pentru că nu era un om politic, era cu un prestigiu bine consolidat în lumea justiției. (...) Doamna a adoptat anumite principii și a pornit pe o anumită procedură, deschizând o procedură bazată strict pe criterii profesionale. (...) Fără a fi avut nimic de împărțit cu doamna Kovesi sau cu altcineva, am pornit explicit și public de la ideea că e bine totuși să se mai schimbe șefii de la Parchetul General și de la DNA, pentru că fuseseră niște ani întregi de discuții și de suspiciuni în legătură cu relațiile lor cu Traian Băsescu și așa mai departe. Procedura pornise, ceea ce relatează domnul Liviu Dragnea în această privință e perfect adevărat", a precizat Antonescu. 

"La un moment dat, domnul Ponta m-a informat că a negociat formula asta cu Traian Băsescu, nu mi-a spus de altcineva. Și că el dorește să se meargă pe aceste numiri, adică numele amintite de domnul Dragnea și care au și fost până la urmă numirile respective", a mai declarat acesta, adăugând că "nu știu dacă domnul Ponta primea vreo directivă".

Maior și Coldea

De asemenea, Crin Antonescu, întrebat miercuri, la Antena 3, dacă au apărut numele lui Maior și Coldea în discuții, a oferit următorul răspuns: "În niciun caz. Trebuie să vă spun că Victor Ponta și cu mine aveam o relație civilizată și bazată pe un respect reciproc. În sensul acesta, nu-și permitea să-mi spună mie uite vreau să-l pun pe cutare pentru că mi-a zis Maior sau Coldea. Asta ar fi însemnat să contrazică unul dintre principiile fundamentale pe care eram asociați", a explicat Crin Antonescu.

"Lucrurile s-au rupt undeva"

Pe de altă parte, a declarat că şi-a pierdut încrederea în Victor Ponta în momentul în care fostul premier a semnat pactul de coabitare. "Cred că lucrurile s-au rupt undeva, chiar dacă nu la vedere. S-au rupt în adâncime când Ponta a semnat vestitul pact de coabitare, care, la nivel simbolic, era distrugător. Am încercat până în ultima clipă să-l conving de altceva", a zis Crin Antonescu.

"În ceea ce privește miniștrii PNL, nu se pune problema. Știu foarte bine, i-am propus eu, după consultarea și deciziile din PNL. Despre ceilalți miniștri PSD, nu știu. Momentul pe care l-au relatat amândoi (n.r. Dragnea și Ponta) cu niște detalii pe care le confirm. A fost, într-adevăr, o discuție în patru, acolo unde zic ei că a fost. Discuția nu a fost decât în jurul unui singur lucru: cine este ministrul de Interne al PSD-ului", a mai declarat Antonescu.

"Cred acum – câte elemente am și eu, pentru că apar elemente noi – punând cap la cap, nu știu dacă e vorba de control al SRI. Însă s-a adeverit că domnul Ponta, un om politic talentat, păcat de el aș spune, fără niciun fel de ironie, nu a avut puterea să creadă că votul oamenilor este mai puternic", a mai spus Crin Antonescu.

[citeste si]

Înregistrări DNA

Întrebat cum comentează înregistrările prezentate de Antena 3 legate de DNA, a spus "cred că există niște lucruri evidente, care nu pot fi evitate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel