Dragnea: Ordonanţele privind 'Cuminţenia pământului' vor avea rapoarte în comisii şi vor ajunge la plen

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni că ordonanţele referitoare la achiziţionarea operei 'Cuminţenia pământului' vor merge la comisiile de specialitate, unde li se vor face rapoarte, pentru a vedea dacă au fost respectate prevederile legale.

'Cele două ordonanţe vor avea rapoarte în comisii şi vor ajunge în plen. O să aşteptăm rapoartele comisiilor să vedem, acolo trebuie o analiză serioasă, să vedem care totuşi au fost procedurile de achiziţie, au fost respectate prevederile legale, cum s-au făcut negocierile, adică sunt nişte întrebări care au fost ridicate în ultimele luni şi la care trebuie să dăm răspuns. În funcţie de aceste rapoarte, plenul va hotărî', a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, citează Agerpres.

[citeste si]

El a adăugat că opere de genul 'Cuminţeniei pământului' ar trebui recuperate de statul român prin procedură legală şi transparentă.

'În ce priveşte opera lui Brâncuşi, din câte am înţeles, dacă s-ar fi căutat cum trebuie s-ar fi găsit documentele care atestau că este deja proprietatea statului român, pe de o parte. Pe de altă parte, această operă, ca şi alte opere care ar putea fi recuperate de statul român, trebuie să fie recuperate, dar printr-o procedură legală, transparentă. Ceea ce s-a făcut acolo, în opinia mea, poate greşesc, nu a fost nici legal, nici transparent, dar comisiile de specialitate vor analiza lucrul ăsta', a arătat preşedintele Camerei.

El a precizat că nu încurajează ce a făcut Guvernul Cioloş în acest caz. 'Nu am încurajat nici ce a făcut Guvernul trecut. Până la urmă, a încasat nişte bani şi nu ştie cum să îi dea înapoi la oameni. Nu încurajez ca un Guvern să se implice în aşa ceva, să promoveze această colectă naţională şi să strângă o sumă de bani pe care să nu mai ştie cum să o dea înapoi. Pune un semn de întrebare mare asupra Guvernului acestei ţări', a arătat Liviu Dragnea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel