Urmărește emisiunea live


Dragnea o critică pe Dragu. Întrebare-cheie: Cât credeți că mai rămânea în funcție?

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat-o, miercuri, pe ministrul Finanțelor, Anca Paliu Dragu, pentru declarațiile despre creșterea salariului minim, una dintre condițiile puse de PSD pentru susținerea Guvernului Dacian Cioloș. 

"Am o părere foarte proastă (n.r. despre ministrul Finanţelor). În primul rând, aşa, ca un exerciţiu de imaginaţie: dacă era un ministru de finanţe politic, într-un guvern politic, cât credeţi că mai rămânea în funcţie pentru o asemenea declaraţie?", a afirmat Liviu Dragnea, la Antena 3, întrebat de Răzvan Dumitrescu în emisiunea "Subiectiv" cu privire la acest subiect.

Președintele PSD a adăugat: "Despre salariul minim pe economie s-au pronunţat oameni cu o pregătire senzaţională, printre care chiar şi câţiva laureaţi ai premiului Nobel, care au prezentat preşedintelui Americii care este rostul unei majorări a salariului minim şi a unei prevederi de genul acesta. Germania a adoptat în 2015 această noţiune de salariu minim. Sigur că trebuie să ţinem cont de rata de creştere a productivităţii, care va fi în 2016 de 5,5% şi de nivelul la care să crească salariul minim ca să nu depăşească această rată a productivităţii".

Liviu Dragnea a punctat că PSD poate discuta doar două variante legate de acest subiect, respective majorarea de 1.200 lei de la 1 ianuarie sau după ce actualul guvern realizează un studiu de impact, care să fundamenteze nivelul de creştere şi calendarul de implementare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel