Dragnea: Nimeni nu mă poate opri să-mi strig frustrarea. Nedreptate profundă

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, că nu-și va pierde niciodată încrederea în "ideea de justiţie profundă", dar că nimeni nu va putea să-l oprească să-şi strige "frustrarea generată de o nedreptate profundă" care i s-ar fi făcut.

"Încrederea în justiţie nu o voi pierde niciodată. Absolut niciodată, în ideea de justiţie profundă. În schimb, nimeni nu mă poate opri să nu-mi strig, atât cât am putut şi în mod civilizat, frustrarea generată de o nedreptate profundă care mi s-a făcut. Faptul că eu am fost condamnat pentru ceva de care nici măcar nu am fost acuzat în rechizitoriu, luându-mi-se dreptul la apărare, îmi dă acest drept", a susţinut preşedintele PSD.

"Trebuie respectată, pentru că este unul din stâlpii esenţiali ai unui stat puternic, ai unui stat de drept, care dă garanţie şi pentru investitori, dar şi pentru justiţiabili", a afirmat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Președintele PSD a continuat: "Ştiţi că una din bilele negre (...) era de ce ieşiţi cu intenţii de a modifica codurile penale fără dezbatere. Corect. Şi atunci guvernul cum a ieşit cu o ordonanţă de care nu a ştiut nimeni? O sută patruzeci şi ceva de articole de modificare a Codului penal. Cred că ar fi trebuit să se grăbească, pentru că celelalte ţări din UE au început să o facă, să pună în aplicare o directivă importantă care clarifică sarcina probei, adică sarcina trebuie să fie în sarcina acuzării, nu în sarcina apărării, şi multe alte lucruri. Nu am simţit asta şi asta a fost într-adevăr un gest urât. Gândiţi-vă dacă s-ar fi trezit parlamentul într-o dimineaţă cu acest act normativ, nu ordonanţă, ci lege, în parlament. Pur şi simplu. Ce ar fi fost pe televizoare? Ei de ce pot să facă lucrul ăsta?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel