EXCLUSIV  Dragnea, mesaj radical pentru colegii din PSD: NU CEDEZ

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat la interviul acordat pentru DC News de ce a transmis alcătuirea listelor cu candidații PSD la alegerile parlamentare la cele 41 de organizații locale, dar și de ce este necesară prezența pe aceste liste a unui procent semnificativ de candidați noi. "Este nevoie de foarte mult sânge proaspăt în partid. Am avut discuții, o să am discuții în continuare, dar nu cedez", a precizat lidrul social-democraților.

"Ca și metodologie, eu am afirmat un lucru pe care îl dorea toată lumea de foarte mult timp, lucru care mie mi se pare firesc. Că nu vreau nici eu ca președinte, nici altcineva din conducerea centrală a partidului să trimită de la București pe cineva într-o organizație, să fie acolo pe listă, după care este în Parlament și nu are nicio legătură cu acel județ.

Eu nu condamn pe nimeni, s-au făcut lucrurile astea. Eu vreau să schimb.  Dacă cetățenii din județul X sunt chemați la vot și PSD le propune un program de guvernare, dar și niște oameni care să-i reprezinte, cum să-i propun eu pe cineva de care ei știu că nu e din județul acela...?", a declarat Liviu Dragnea la DC News Live. 

Dragnea: Adrian Năstase și Ion Iliescu are voie să spună orice despre PSD

Pe de altă parte, Liviu Dragnea nu s-a arătat deranjat de faptul că fostul lider al PSD, Adrian Năstase, are o altă opinie: "Am văzut că dl Năstase are altă viziune. Nu-l cert, pentru că dl Năstase are dreptul să spună orice despre partid, ca și dl Iliescu, numai că eu am altă abordare".

Întrebat dacă și Victor Ponta are dreptul să spună orice despre partid, Liviu Dragnea a precizat: "Acum da, înainte nu, pentru că a trecut printr-o perioadă în care l-am înțeles, a fost foarte agitat, și eu am fost foaret agitat. Și e bine că am trecut peste asta și lucrurile au fost reînnodate și merge bine în continuare. Dar dl Ponta e activ, dl Nastase nu mai e activ, la asta mă refeream", a precizat Liviu Dragnea.

Liderul PSD: Este nevoie de foarte mult sânge proaspăt în partid

Revenind la subiectul privind întocmirea listelor cu candidați pentru alegerile parlamentare, Liviu Dragnea a vorbit de criterii, amintind că el și-a asumat niște lucruri la Congresul partidului din luna octombrie.

"Sigur, poate majoritatea erau obișnuiți ca la Congrese să spună niște discursuri care până seara se uită. Eu acolo am avut un document programatic, pe care îl urmăresc punct cu punct și se întâmplă. Din ce în ce mai mulți colegi de partid au înțeles că ceea ce s-a spus atunci se face și sunt satisfăcuți. Am discutat despre o reînnoire a leadership-lui din PSD, atât național, cât și local. La alegerile locale, din 44.000 de candidați puși pe liste, noi am avut 22.000-23.000 - noi. N-a mai existat la niciun partid o asemenea înnoire masivă", a adăugat Dragnea, anunțând și că la scrutinul din toamnă, procentulde candidați noi va fi de asemenea semnificativ.

"Asta nu înseamnă că cei care sunt acum membri în Parlament nu sunt buni, dar trebuie să dăm drumul la acest echilibru, la această punte între generații ca în mod firesc să vină și oameni noi, oameni tineri, să sprijinim și femeile, pentru că partidul trebuie să se împrospăteze. Este nevoie de foarte mult sânge proaspăt în partid. Partidul are porțile deschise și la nivel național si la nivel local și lucrurile astea se întâmplă.

Și atunci, nu aș fi putut să fiu fost coerent în mesaj spunând că vrea să înnoim partidul și veniți către noi, ca mai apoi să spun: nu mai veniți către noi, că trimitem de la centru. Așa ceva nu fac. Am avut discuții, o să am discuții în continuare, dar nu cedez si așa se fac listele", a conchis Liviu Dragnea.

Vezi declarația integrală de la minutul 45:40

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel