Dragnea merge la CEDO. Chirieac: Avem o problemă fundamentală

Liviu Dragnea a anunțat că va da România în judecată la CEDO, după ce un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația la executare depusă de președintele PSD împotriva condamnării la doi ani închisoare cu suspendare primite în dosarul "Referendumul".

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect în direct, la Antena 3.

"În primul rând, avem o problemă fundamentală. Nu doar președintele țării a dovedit că nu are încredere în justiție; să ne amintim că a făcut recurs în anulare după o decizie definitivă a instanței de la Brașov, dar iată că și președintele Camerei Deputaților vine și ne spune că nu are niciun fel de încredere în Înalta Curte. Cred că trebuie să facem ceva. Profesorul Pieleanu are un sondaj cu un procent devastator privind încrederea în justiție. Trebuie făcut ceva în această țară. Încrederea în justiție este la cel mai scăzut nivel care a existat vreodată. Și iată că primii oameni ai țării nu au încredere în justiție. Atunci ce să mai spunem noi, cetățenii obișnuiți?", a zis Bogdan Chirieac.

"În rest, ce pot să spun despre demersul efectiv al lui Liviu Dragnea? Nu sunt jurist, dar îmi imaginez că atunci când niște judecători dau o sentință, mi se pare normal să semneze acea sentință. Sentința lui Liviu Dragnea în Dosarul Referendumul nu este semnată de doi dintre judecători și nici nu mai poate fi pentru că au plecat de acolo în alte zone. Astfel de chestiuni trebuie reglementate.

Este, dacă vreți, responsabilitatea domnului Dragnea că nu face justiția credibilă în această țară. Dacă tu te duci la CEDO, poporul muncitor ce să mai facă? (...) Liviu Dragnea a fost votat tocmai pentru a schimba lucrurile, pentru ca justiția din România să redevină credibilă sau să devină... pentru că nu știu dacă a fost vreodată credibilă. (...) Mi s-a părut logic că sentința trebuie semnată. Mă așteptam ca Înalte Curte să îi dea dreptate domnului Dragnea. Foarte bine că mergeți la CEDO. Nu asta este problema, dar faceți ceva în Parlament! Schimbați legea astfel încât și noi să avem încredere în justiție, și chiar dumneavoastră - domnul Dragnea și ceilalți", a mai zis analistul politic.

[citeste si]

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luni contestația la executare depusă de președintele PSD, Liviu Dragnea, împotriva condamnării la doi ani închisoare cu suspendare primite în dosarul "Referendumul".

Liviu Dragnea a demarat, în luna februarie, o acțiune de redeschidere a procesului 'Referendumul', prin depunerea în instanță a unei contestații la executare, o cerere extraordinară de atac.

Avocații acestuia au cerut în instanță anularea deciziei din dosarul "Referendumul", pe motiv că două judecătoare din complet, printre care și Livia Stanciu, s-au pensionat înainte de redactarea motivării, iar în locul lor a semnat altcineva. De asemenea, ei au reclamat faptul că a fost depășit termenul de 30 de zile pentru redactarea motivării în acest dosar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel