Dragnea, măsură privind viitorul șefilor de CJ

Actualii sau foştii şefi de CJ care au ori au avut probleme cu legea sunt tot mai mulţi, iar lista nu pare închisă.

Abuz în serviciu, mită, trafic de influenţă - acestea sunt infracţiunile frecvente din dosarele deschise pe numele preşedinţilor de consilii judeţene. Majoritatea acestor dosare sunt instrumentate de procurorii anticorupţie, care, în ultimele zile, au avut "incursiuni" în judeţele Timiş, Hunedoara şi Buzău.

Despre acest subiect, vicepremierul Liviu Dragnea a vorbit la România TV.

"S-a considerat că PSD este un partid format din lideri foarte puternici. De ce este considerat un președinte CJ atât de puternic? Pentru că lângă funcția administrativă are și funcția politică. Una din propunerile mele va fi ca noi să decidem ca funcția politică să se desprindă de cea administrativă în acest caz", a spus Liviu Dragnea la România TV.

"Să nu mai poată fi un președinte CJ și președinte de organizație. Cel puțin în PSD. De asemenea, vorbesc și despre atribuțiile președintelui CJ. Sunt acuzați că au foarte multă putere. Puterea derivă în principal din atribuțiile generate de calitatea de ordinator principal de credite. Trebuie să stabilim prin lege obligația ca președintele CJ să nu mai aibă calitatea de ordinator de credite. Toate atribuțiile executive să fie preluate de un administrator public. Este exact modelul american. Există județe unde există acești administratori, dar au funcții restrânse. Despărțim funcțiile politice. Nu mai este și președinte de partid, și președinte de CJ", a zis Liviu Dragnea.

De asemenea, vicepremierul a zis că ar trebui să scadă și numărul de mandate ale primarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel