Dragnea le răspunde procurorilor. Ce spune despre urmărirea sa

Liviu_Dragnea-1
Liviu_Dragnea-1

Liviu Dragnea reacţionează după ce a fost pus sub învinuire de procurorii DNA. El a spus că această acţiune este una politică, iar acuzaţiile care i se aduc i se par nefondate. "Orice structură de campanie electorală care e împotriva lui Traian Băsescu înseamnă că e o structură infracțională", a explicat Dragnea.

”Vreau să vă spun că eu nu am vrut să intru în amănunte dimineață, dar din moment ce DNA-ul a dat un comunicat oficial, toate acuzațiile de acolo sunt nefondate. În ceea ce privește sistemul de raportare, fiecare partid din această țară, fiecare partid mare din această țară, primește de la reprezentanții în secțiile de vot rezultatele unor numărători parțiale, există și prevedere în lege că partidele fac numărători paralele”, a declarat Dragnea la sediul USL.

Acesta a mai precizat că i se pare ”stupefiant” că DNA îl acuză de faptul că ”o anume prezență la vot poate fi considerată ca un folos necuvenit pentru un partid” și a susținut că ” în condițiile astea înseamnă că orice structură de campanie electorală care e împotriva lui Traian Băsescu, înseamnă că e o structură infracțională”.

”Mai mult decât atât, mie mi s-a părut acolo o acuzație, nu sunt jurist, dar o acuzație stupefiantă și anume: faptul că o anume prezență la vot poate fi considerată ca un folos necuvenit pentru un partid, deci practic prezența la vot e ca și cum ar fi folosul unui partid. Restul sunt acuzații pe care eu o să le tratez cu foarte mare atenție împreună cu avocatul și o să ne pregătim apărarea, nu am făcut nimic ilegal în această campanie electorală. În condițiile astea înseamnă că orice structură de campanie electorală care e împotriva lui Traian Băsescu înseamnă că e o structură infracțională”, a susținut Dragnea.

”Din punctul meu de vedere, foarte ferm, PDL-ul a organizat o grupare infracțională prin care au boicotat prezența la vot și au amenințat oamenii să nu vină la vot și împiedicarea prin orice mijloace a unui cetățean să vină la referendum se pedepsește, scrie foarte clar în lege, ei au avut decizii politice prin care au hotărât să boicoteze, să blocheze accesul oamenilor la vot, deci să împiedice prin orice mijloace prezența la vot, au avut decizii politice în județe unde au amenințat membri de partid că vor fi dați afară dacă vor fi prezenți la vot, numai că dumnealor nu au probleme”, a mai spus secretarul general al PSD.

Dragnea a mai spus că el nu se lasă demobilizat. "Acțiunile care mă privesc pe mine și celelalte acțiuni reprezintă de fapt, dincolo de răzbunare, o începere a unei campanii electorale, practic eu am condus campania la locale împreună cu colegii de la PNL și USL a obținut un scor record în 36 de județe și cred că și la parlamentare vom scor poate de 300 de parlamentari și sigur că vor să mă îndepărteze de la campania electorală. Asta înseamnă luptă, mie nu îmi e frică de luptă și le spun colegilor mei să nu le fie frică, la luptă băieți!”, a subliniat Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel