Dragnea l-a sunat pe Timmermans. Ce i-a zis

Scutaru Cristina / 02 oct 2018 / 22:31 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Dragnea
Descriere foto: Liviu Dragnea

Mihai Gâdea a spus că Liviu Dragnea a avut o discuție telefonică cu prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans.

Dragnea l-a sunat pe Timmernans și i-a spus să nu arunce cu piatra în România la dezbaterea de miercuri, a declarat Mihai Gâdea citând surse politice. Răspunsul a fost unul favorabil pentru țara noastră, dovadă fiind și tonul pe care Timmermans l-a avut marți în discuția cu premierul României.

În acest context, amintim că Viorica Dăncilă şi-a exprimat dorinţa, în întâlnirea de marți cu prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, ca dezbaterea de miercuri din plenul Parlamentului European să fie argumentată şi constructivă.

În cadrul discuțiilor, desfășurate într-o atmosferă constructivă, au fost abordate teme aflate pe agenda europeană, precum și pe cea a dezbaterilor actuale din cadrul Parlamentului European. În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat intenția României de a acționa pentru promovarea interesului european și pentru asigurarea unui mandat de succes care să evidențieze importanța unității și evitarea diviziunilor la nivel european. A exprimat dorința ca dezbaterea de mâine din Parlamentul European, să fie argumentată și constructivă.

Discuții despre legile justiției din România, despre protocoalele secrete

De asemenea, oficialul român a reiterat susținere pentru prioritățile legislative pe care Comisia Europeană le-a prezentat recent. A salutat dialogul cu Comisia Europeană și a subliniat necesitatea unei coordonări strânse între România și Comisia Europeană pe durata Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în interesul tuturor, pentru consolidarea proiectului european.

În cadrul întrevederilor au fost abordate aspecte privind modificările aduse legilor justiției din România, despre protocoalele secrete dintre serviciile de informații și diferite instituții judiciare din România.

Cu privire la evoluțiile din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, au fost abordate aspecte legate de evaluările cuprinse în rapoarte, primul-ministru arătând că acestea nu reflecta în întregime realitatea în domeniu. Premierul român a reiterat deschiderea de a continua consultările cu Comisia de la Veneția.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22