Dragnea - Iordache, demitere. Ghinea rupe Opoziția: Vot paralel

Florin Iordache
Florin Iordache

Opoziția a dat un vot paralel în Parlament! 

Cristian Ghinea de la USR spune adevărul pe Facebook, spre surprinderea PNL care avea de spus cifre la TV despre cum au votat să-l dea jos pe Dragnea și cum PSD a pierdut majoritatea. 

”Opoziția unită i-a demis azi pe Dragnea și Iordache. Iordache a refuzat să pună la vot demiterea sa. Am organizat vot paralel și am avut majoritate cu ridicare de mână. Iordache s-a legat, aproape la propriu, de scaun. A fost penibil vreo ora, cu el lipit de scaun. Apoi au reîncercat să reia sedința cu el președinte. Opoziția a boicotat. Nu au avut cvorum. PSD-ALDE nu mai au majoritate în Cameră. Dragnea, ți-e frică?” a scris Cristian Ghinea pe Facebook. 

”Plenul e suveran” a spus Alexandru Nazare, de la PNL, la Antena 3, întrebat despre votul paralel din Parlament. El a adăugat că ”Eu știu că în Cameră s-a dat un vot în care 113 din cei prezenți au votat pentru revocarea președintelui Dragnea și 112 pentru Iordache. S-a dat un vot. Despre votul paralel, e opinia dlui Ghinea, nu a fost niciun vot paralel, ci un vot normal. Dacă nu eram uniți, nu le era frică celor de la PSD, le e frică că au pierdut majoritatea”. 

Haideți cu moțiunea! Propunere din PSD

Dumitru Buzatu, lider PSD, i-a indicat să introducă moțiunea de cenzură pentru a verifica dacă PSD a pierdut sau nu majoritatea. 

”O să vină” a replicat Nazare. ”Dacă cei de la PSD propun un vot paralel atunci?” a întrebat Dumitru Buzatu, care a adăugat: ”haideți să fim serioși cu lucrurile acestea”. 

Astăzi, Opoziția a inițiat un vot de demitere a lui Liviu Dragnea și Florin Iordache de la conducerea Camerei Deputaților. Votul a fost paralel, după cum scrie Cristian Ghinea pe Facebook, adică nu a fost oficial, ci parlamentarii din Opoziție au ridicat mâna și au votat propunerea lor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel