Dragnea: Iohannis a acoperit o ilegalitate a lui Cioloș. Vor fi chemați la anchetă în Parlament

Liderul PSD, Liviu Dragnea, într-o intervenție la România TV, a făcut acuzații grave privindu-i pe Dacian Cioloș și Klaus Iohannis. Dragnea a spus că refuzul președintelui de a nominaliza premierul a fost făcut ca să acopere o ilegalitate a premierului Cioloș. Mâine, PSD va porni proceduri parlamentare de anchetă, chemând la Parlament miniștri ai cabinetului Cioloș. 

Dragnea a fost solicitat să comenteze la RomâniaTv intervenția președintelui Klaus Iohannis, care a întrebat, retoric miniștrii cum vor reuși să realizeze măsurile din programul PSD de guvernare, menținând deficitul bugetar la 3 la sută.

"Aceste explicații le va primi de la viață, adică de la ce se va întâmpla în realitate, măsură cu măsură care va fi implementată din programul de guvernare. 

Din păcate, președintele nu a cerut explicații premierului Cioloș, ministrului de Finanțe, Anca Dragu, președintelui Consiliului Fiscal, ministrului Fondurilor Europene, șefului ANAF pentru ceea ce  s-a întâmplat la Ministerul Finanțelor la sfârșitul anului. Dar o să cer aceste explicații mâine (luni, n.r.). Este foarte posibil ca să inițiem o comisie de anchetă referitor la ceea ce s-a întâmplat la Ministerul de Finanțe. Ei au estimat pe hârtie că veniturile în România la finalul lui 2016 vor crește cu aproape trei miliarde de lei, drept pentru care aceștia au făcut o rectificare pozitivă. Asta era undeva la sfârșitul lui noiembrie. 

31 decembrie ne arată că veniturile  sunt mai mici cu 10 miliarde de lei, sau chiar cu 14. Acest lucru este total ilegal. Cineva a mințit cu aceste date, ceea ce nu s-a mai întâmpat în România, și  va trebui să plătească. Domnul președinte de la Consiliul Fiscal a dat aviz, de fapt a certificat că aceste date sunt reale, și suntem în situația în care bugetul României are o gaură de 10 miliarde de lei pe care sigur o să o acoperim. Să iasă la iveală adevărul ultimelor zile din acest an și de ce s-a întârziat instalarea noului guvern. Asta e explicația pe care domnul președinte trebuie să o cearâ de la înălțimea funcției sale, dar o să o cerem noi", a spus Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel