Dragnea intervine după ce Tăriceanu îl scoate din joc pe Iohannis

Liviu Dragnea a declarat joi seară, la Sinaia, referindu-se la iniţiativa preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, privind numirile din justiţie, că aceasta seamănă cu o intenţie de a modifica legea, făcând comparaţie cu discuţiile care vizează legea alegerilor locale.

'Seamănă foarte mult cu intenţia de a modifica legea. Din câte ştiu, urmează ca în câteva luni şi acolo să se facă nişte numiri. Deocamdată nu vorbim de a susţine nişte intenţii, dar am rezerve pentru că şi acolo se fac numiri în câteva luni şi e similar cu ce se intenţionează la legea alegerilor locale, adică se schimbă regulile foarte repede înainte de a se face aceste numiri.

Am mai văzut aşa ceva prin 2005 cât guvernarea Năstase introdusese acest sistem convenit cu UE şi a venit guvernarea ultrademocratică a lui Băsescu şi Monica Macovei care au făcut ca aceste numiri să fie politice', a afirmat Dragnea, răspunzând unei întrebări. Totodată, liderul social-democrat a spus că astfel de intenţii care apar cu puţin timp înaintea unor numiri îl fac să aibă 'rezerve'.

'Nu discut care variantă este mai bună, dar noi avem foarte mari rezerve când apar dorinţe de modificare a unor proceduri exact înainte să se întâmple numirile respective', a mai adăugat liderul PSD.

Preşedintele Senatului, copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat, joi, că a iniţiat o propunere de lege 'pentru a scoate actul de Justiţie de sub influenţa politicului'. 'Vreau să schimbăm mecanismul prin care înainte interveneau preşedintele, ministrul Justiţiei - deci factori politici, scoatem de sub incidenţa factorului politic complet şi lăsăm CSM, pentru procurori, şi ÎCCJ, pentru judecătorii Înaltei Curţi, să aleagă preşedintele, vicepreşedintele şi preşedinţii de secţii. Cred că este o propunere care să întărească încrederea în aceste instituţii, să întărească sentimentul, percepţia şi realitatea de totală independenţă a Justiţiei. Scoaterea de sub orice incidenţă a decidenţilor politici în privinţa acestor numiri, în aşa fel încât progresele de până acum să fie întărite şi anumite slăbiciuni care se constată în prezent să fie îndepărtate', a declarat Tăriceanu, la Parlament, într-o conferinţă de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel