EXCLUSIV  Dragnea, întâlniri cu ambasadorii: Așa ceva nu merge!

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la DCNews LIVE că a avut întâlniri cu mai mulți ambasadori și a subliniat că discuția pleacă dintr-un anumit punct care nu poate fi contestat de aceștia prin explicații precum ”la voi nu e ca la noi”. 

”Am avut mai mult întâlniri. Am avut o întâlnire și cu toți ambasadorii UE și, ulterior, întâlniri cu diverși ambasadori. Ce nu-mi place și nu accept e să fiu chemat la ordin de un ambasador. Poate alții au acceptat. Eu am spus un lucru simplu, de mare bun simț: dacă există în legislația românească, de proiectele de modificare a legilor justiției vreo prevedere care nu se regăsește în legislația țărilor pe care le reprezintă sau dacă ei au în legislația prevederi pe care noi le avem și sunt criticate de majoritatea românilor. De aici pleacă discuția. Răspunsuri sau afirmații de genul: `stați puțin, că la voi nu e ca la noi`, așa ceva nu merge! Așa ceva nu merge. Atât timp cât respectăm directivele europene, respectăm toate parteneriatele, convențiile internaționale în toate domeniile, recomandările Comisiei de la Veneția, de ce România ar trebui să fie judecată altfel, cu alte unități de măsură decât alte țări? Nu are rost să ne păcălim sau să ne amăgim. Nu! Sunt explicații economico-strategice.” a spus Liviu Dragnea, la DCNews LIVE. 

[citeste si]

Președintele PSD a subliniat că ”nu sunt psiholog și nu știu dacă i-am convins sau nu, dar, cu tot respectul, eu cred că miza principală nu cred că e să convingem ambasadorii în România, miza principală e să gândim legi care să facă din România o țară mai sigură, liberă, în care românii să trăiască mai bine și să se simtă bine în țara lor. Instituțiile prevăzute în Constituție să funcționeze în cadrul legal și constituțional.Toate ambasadele din România și instituțiile europene să nu-și mai ia informațiile doar de la jurnaliști de tipul celor despre care am vorbit mai devreme- n.r. Turturică- Tapalagă, să ia informațiile de la instituții, din realitate, nu păreri. Am speranța că relațiile vor fi cele corecte și, printr-o comunicare realizată în mod constant, toată lumea va înțelege ce se întâmplă în România, nu ce se spune”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel