Dragnea, întâlnire cu Rick Perry

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a întâlnit marți, cu Rick Perry, secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii.

Temele de discuție au avut în vedere componenta de cooperare în sectorul energetic din cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și SUA. Întrevederea președintelui Camerei Deputaților cu secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii a constituit o oportunitate de evidențiere a potențialul ridicat al cooperării româno-americane în domeniul energiei, în cadrul Parteneriatului Strategic.

”Este necesară adaptarea strategiei și politicilor naționale pentru a răspunde atât cerințelor de securitate, cât și celor de mediu, precum și nevoilor investitorilor și participanților la piața energiei. Energia este un element fundamental pentru dezvoltarea economică a regiunii Mării Negre și, implicit, a regiunii Europei de Sud-Est, iar România joacă un rol extrem de important în această ecuație”, a declarat Liviu Dragnea.

Discuție despre platforma de lasere 

Discuțiile au vizat, de asemenea, cooperarea între entitățile de cercetare din România și laboratoarele naționale din SUA (din cadrul Departamentului pentru Energie) pentru dezvoltarea noilor tehnologii de gestionare a energiei, de depozitare, de folosire a energiei nucleare în domeniul civil, fiind menționată platforma laser de mare putere din apropierea Bucureștiului, cu cea mai avansată tehnologie din domeniu la nivel mondial. Secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, Rick Perry, desfășoară o vizită în România în contextul participării la Summitul Inițiativei celor Trei Mări.

La întrevedere au participat, de partea română, Georgian Pop, secretar al Camerei Deputaților, și Octavian Petric, vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel