Dragnea impune condiții 'drastice' pentru parlamentarii PSD

Liviu Dragnea le-a transmis parlamentarilor partidului că nu mai tolerează absenţe de la serviciu, dar nici 'schimburile de experienţă' în ţări exotice.

Liderul PSD a argumentat că funcţia de parlamentar este un serviciu public şi i-a îndemnat pe colegii săi să continue să vorbească cu oamenii, la fel ca în campania electorală. El a adăugat că 84% din Camera Deputaţilor şi 85% din Senat sunt nume noi.

'De asemenea, să ştiţi că nu o să fiu de acord să înceapă iar un concurs de plecări în excursii prin tot felul de ţări în schimb de experienţă. Nu cred că a spus cineva sau careva dintre voi în această campanie să vă voteze oamenii ca să plecaţi prin nu ştiu ce ţări exotice la schimb de experienţă. Ţara este într-o situaţie extrem de nefericită, milioane de români care nu au bani, o ţară divizată, o ţară care are nevoie de creştere economică, sustenabilă şi de mai mulţi bani în buzunarele românilor, care are nevoie de un sistem de sănătate eficient, de un sistem de educaţie performant, de infrastructură, de venituri decente, de pensii mai mari. Pentru asta şi Guvernul şi Parlamentul trebuie să muncească. Eu personal nu cred că voi accepta vreo deplasare a vreunui coleg undeva, cel puţin în primele şase luni de zile. Aţi candidat pentru Parlamentul României. Nu aţi candidat ca să mergeţi în alte ţări', a arătat preşedintele PSD.

Perioada de lucru, mărită

El a spus că perioada de lucru săptămânală a Parlamentului va fi mărită şi i-a anunţat pe senatori şi deputaţi să prezinte un raport la partid despre activitatea din teritoriu.

'Eu nu mai sunt de acord ca parlamentarii să vină luni după-amiază şi să plece marţi după prânz. Veţi pleca joi după-amiază. O să fiţi informaţi, în perioada imediat următoare, care este programul Parlamentului, pe care îl vizăm. În week-end veţi avea într-adevăr activitate în teritoriu. Fiecare dintre dvs va trebui să prezinte atât la grup cât şi la partid ceea ce face măcar în ziua de vineri. Nu ştiu câte audienţe veţi face, dar vreau să continuaţi să mergeţi să vorbiţi cu oamenii. Nu sunteţi parlamentari pe persoană fizică. Nu uitaţi încărcătura din campanie, nu uitaţi speranţele pe care oamenii le-au pus în voi şi în noi toţi. De asemenea, nu voi mai susţine niciodată vreun act normativ sau legislativ prin care să se adopte beneficii sau alte avantaje speciale pentru cei aleşi. Niciodată. Oamenii - întâi, pentru ei lucrăm, după ce o să fim în stare să ridicăm nivelul de trai în România sigur, fiind şi noi cetăţeni români, atunci putem să ne gândim şi la noi", a mai zis Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel