Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Dragnea, imagine care a făcut vâlvă. Paul Hitter: Sunt acuzat că joc la două capete, ba chiar că aș fi "rezistent”

Paul Hitter
Paul Hitter

Paul Hitter, artist român cunoscut prin stilul inconfundabil, în urma unei licitații pe care a deschis-o, a strâns o sumă de bani pentru a ajuta o familie cu care soarta nu a fost atât de blândă.

Paul Hitter scosese la licitație un tablou cu Liviu Dragnea - ulei pe pânză, 100/90cm. Licitația a fost deschisă până la 21 decembrie. Prețul a pornit de la 100 euro, iar licitația s-a încheiat cu 450 euro. 40% din suma finală va merge către un caz social.

(w670) 

Obsesia societății pentru Liviu Dragnea

L-am contactat pe Paul Hitter pentru a ne spune care a fost surpriza după ce a inițiat acest demers.

”Am pictat acest tablou cu gândul la obsesia societății românești vis-a-vis de personajul Liviu Dragnea. Făcând parte dintr-o societate cu valori și repere morale destul de laxe, în care invidia primează în fața multor alte sentimente, am ales să reprezint personajul în plină "glorie", "glorie" care pe mulți îi necăjește. Cu ocazia lansarii acestei lucrări, am avut surpriza să fiu înjurat nu doar de oponenții personajului, ci chiar și de susținătorii sai. Umorul dispare pe zi ce trece din sufletul românilor, acesta fiind înlocuit de o paranoia generală.

Astfel, după ce ani de zile am fost portretizat ca "omul PSDului", acum sunt acuzat că joc la două capete, ba chiar că aș fi "rezistent". Tema este într-adevăr controversată, de actualitate, generează ca orice operă bună de artă reacții polarizate, dar eu îmi păstrez luxul de a nu face parte din nicio tabără”, a spus Paul Hitter pentru DC News.

Cazul familiei ajutate de Paul Hitter

DC News a luat legătura cu Asociația Neamunit pentru a vedea unde vor ajunge banii. Și am aflat că familia Ghiță, mai precis vreo 12 suflete care locuiesc într-o garsonieră, se va bucura de banii strânși. Trăiesc la demisolul unui bloc, iar vremea rea face ca inundațiile să se simtă ca acasă în locuința lor mică.

"Părinții și cei 10 copii (0-14 ani) ai familiei Ghiță locuiesc într-o garsonieră, la demisolul unui bloc, în comuna Jilava, județul Ilfov. Nu s-ar plânge de nimic, deși le lipsesc destule. Însă, sunt foarte mâhniți din cauza problemelor cu canalizarea care, în caz de vreme potrivnică, le inundă periodic casa. Anul acesta le-a fost inundată garsoniera de șapte ori... și încă n-a trecut iarna. Tot de atâtea ori, au schimbat mobilierul, haine etc. Mașina de spălat și aragazul s-au stricat iar la ultima inundație", au spus pentru DC News reprezentanții Asociației Neamunit.

Nu uitați - familia Ghiță poate fi ajutată oricând. Orice spriijin nou este binevenit. Dacă vreți să ajutați aceste suflete, puteți lua legătură, pe Facebook, cu Asociația Neamunit.

Citiți, pe larg, AICI

Paul Hitter este un pictor român care a studiat la Academia de Artă din Munchen în clasele artiștilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel. Până în prezent, a expus în expoziții personale și de grup în București, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City.

Este un artist care caută, în mod constant, inspirație în viața de zi cu zi. Și-a creat propriul stil, propriul său univers artistic, inspirat de folclorul românesc, de povestirile și legendele împrăștiate peste tot în Balcani. Culorile sale puternice și capacitatea de a le păstra în armonie au făcut ca arta lui să fie unică și recunoscută.

Creațiile lui Paul Hitter au fost vândute în întreaga Europă și Statele Unite. Operele sale se află în colecțiile private ale celebrităților, politicienilor, dar și în muzee. 

VEZI ȘI: Care sunt cele trei puteri în stat? Florin Bădiță surprinde la Antena 3

 

Salariu corporație. Ofertă pentru Paul Hitter. "Mă apucă râsul"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel