Dragnea, hernie de disc. Ciuhodaru: Sunt câteva lucruri esențiale

Listerioza a băgat anul acesta în spital 47 de români, iar altor 9 le-a curmat viața
Listerioza a băgat anul acesta în spital 47 de români, iar altor 9 le-a curmat viața

Doctorul Tudor Ciuhodaru susține că sunt câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le știm atunci când vine vorba de hernia de disc. 

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, diagnosticat cu dublă hernie de disc. Acesta se află internat în spital, iar medicii urmează să stabilească exact care va fi tratamentul de urmat sau dacă demnitarul va fi supus unei intervenții chirurgicale. 

Ce este hernia de disc

”Concret un fragment dintr-un disc intervertebral se deplasează în canalul vertebral (pe unde trec nervii și măduva spinării) și îi comprimă, iar această compresie este manifestă clinic prin durere (de la jenă, discomfort), tulburări de sensibilitate (amorțeli-parestezii), motorii dar și alte semne clinice mai grave în funcție de sediu și gravitatea compresiei. Câte discuri intervertebrale sunt, atâtea hernii pot fi. Coloana are 23 de discuri. De obicei hernia afectează un singur disc, dar există și două sau trei hernii de disc la același pacient concomitent”, spune medicul Tudor Ciuhodaru. 

Tratamentul henriei de disc

”Tratamentul herniei de disc lombare începe prin metode mai puțin invazive, pornind de la repausul fizic, mai ales în pusee, kinetoterapie și înot între pusee, tratament medicamentos antiinflamator, antalgic și decontracturant muscular, administrate în cure scurte de 7 până la 10 zile. În formele grave sau avansate intervenția chirurgicală rămâne metoda radicală de tratament, și totodată ultima soluție a cazurilor complicate”, conform medicului.

”Sunt câteva lucruri esențiale, în formele severe de hernie de disc intervenția chirurgicală rămâne metoda radicală de tratament. Toți pacienții pot beneficia gratuit de noua aparatură ultraperformantă de la Spitalul Clinic de Urgențe ,,prof. dr. Nicolae Oblu." Ora exactă în neurochirurgie se dă acum la Iași la Spitalul Clinic de Urgențe ,,prof. dr. Nicolae Oblu". Colegii mei fac acum operații unice în lume! Pentru binele tuturor pacientilor din Iași și din România vreau ca aceste demersuri reuşite să nu se oprească aici”, a mai spus Ciuhodaru. 

Vezi și: 

Ora Pământului 2019. WWF: Resursele naturale sunt periclitate

Trei tineri, morți la o petrecere. Motiv suspect

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel