Dragnea, Grindeanu, ceremonie Trump. Șerban Nicolae: Comunicatul președintelui, desființat

Senatorul Șerban Nicolae atrage atenția asupra unor puncte din comunicatul de presă al administrației lui Klaus Iohannis care face referirea la invitarea unor oficiali la ceremonia de învestire a lui Trump. 

Realitatea de la ceremonia de instalare a noului președinte al SUA, arată o realitate diferită, consideră senatorul PSD, Șerban Nicolae. Iată observațiile făcute de el: 

"Într-un comunicat al Administrației Prezidențiale ni se prezintă "precizări" în legătură cu ceremoniile oficiale de la Washington cu ocazia depunerii jurământului de către presedintele S.U.A., Donald Trump.
Între "precizări", două opinii ale domnului Iohannis atrag atenția:


1. La ceremonie nu sunt invitați şefi de state sau de guverne şi nici alți înalți oficiali, statele fiind reprezentate de şefii misiunilor diplomarice.
FALS - Tradițional, la aceste ceremonii participă preşedintele Mexicului şi primul-ministru al Canadei. Dacă informația mea e corectă, azi participă şi ministrul de externe al Turciei.


2. Alți şefi de instituții sau partide nu pot reprezenta România la ceremonie, statul român fiind reprezentat de ambasadorul acreditat la Washington.
PENIBIL - Oricine are minime cunoştințe de drept internațional ştie că, în afara țării, şeful statului, şeful guvernului şi ministrul de externe reprezintă România (în această ordine) fără acreditare şi înaintea oricărui alt oficial acreditat. La ceremonie este prezent primul-ministru al României iar acesta este un semn de înaltă apreciere. Niciodată un ambasador nu poate reprezenta România daca este prezent unul dintre cei trei oficiali menționați. Niciodată!

Aici nu e vorba de umori personale ori adversități. În cel mai bun caz, oficialii americani vor privi cu îngăduință ridicolul la care se expune domnul Iohannis. Dar România are de suferit când la cel mai inalt nivel politica se face cu antipatii personale şi cu orgolii meschine," a scris pe pagina de facebook senatorul Șeban Nicolae. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel