Dragnea: "Ei vor ca şi CCR să acţioneze doar la comenzile lor"

Liviu Dragnea a spus despre sesizarea CCR către Comisia de la Veneţia că este un demers firesc.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a calificat miercuri drept 'firesc' demersul Curţii Constituţionale a României de a sesiza secretarul general al Consiliului Europei, Comisia de la Veneţia şi preşedintele Conferinţei Curţilor Constituţionale Europene în legătură cu 'atacurile virulente' declanşate împotriva CCR.

'Este un demers firesc, pentru că atacurile inimaginabile din ultima perioadă, dincolo de Constituţie, dincolo de lege, ale unor aşa-zişi lideri politici, ale unor oameni politici (...) - nu ştiu în ce să-l încadrez pe Cioloş - care pun problema ca o decizie a CCR să nu fie respectată este ceva inadmisibil. Unul dintre principalii piloni ai statului de drept este CCR. Ei vor ca şi CCR să acţioneze doar la comenzile lor, primesc comanda - 'nu judecaţi acum, mai aşteptaţi, vă spun eu când să judecaţi', sunt presaţi, au fost mereu presaţi, (...) am văzut în legătură cu preşedintele Curţii că are nu ştiu ce ginere, tot felul de minciuni. De ce? Pentru că vor să decredibilizeze şi această instituţie. Mi se pare un demers firesc pe care l-a făcut CCR', a declarat Dragnea, la Parlament.

Cerem punct de vedere atunci când se impune

Întrebat de ce nu s-a cerut un punct de vedere al Comisiei de la Veneţia şi în ceea ce priveşte Legile Justiţiei, el a spus: 'Cerem punct de vedere atunci când se impune'.

'În condiţiile în care CCR care nu este nici o filială a vreunei instituţii europene, nu este nici în subordinea vreunei instituţii europene, este CCR a acestui stat român suveran, când această Curte Constituţională, în care unii dau cu pietre acum, a analizat constituţionalitatea unor legi şi a spus negru pe alb că au avut în vedere şi principiile Comisiei de la Veneţia, pentru ce mai era nevoie să sesizăm asta? Chiar ne facem că nu înţelegem că toate aceste găselniţe sunt menite doar să întârzie punerea în aplicare a acestei legi care îi sperie pe mulţi?', a adăugat preşedintele PSD.

Curtea Constituţională a României a anunţat marţi că a sesizat secretarul general al Consiliului Europei, Comisia de la Veneţia şi preşedintele Conferinţei Curţilor Constituţionale Europene în legătură cu atacurile virulente declanşate împotriva sa, prin care unii reprezentanţi ai unor autorităţi publice, precum şi ai unor partide parlamentare au discreditat şi delegitimat autoritatea instituţiei.

Vezi şi: CCR sesizează Comisia de la Veneţia: Motiv extraordinar!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel