Dragnea: După guvernarea Năstase s-a ales praful de sistemul de irigaţii

Alexandru Ichim / 05 apr 2019 / 14:52 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a pledat vineri, la Călăraşi, pentru refacerea şi modernizarea sistemului de irigaţii, argumentând că este de "importanţă naţională strategică" şi doar prin intermediul acestuia accesul la produsele româneşti poate fi unul mai bun.

"Sistemul de irigaţii - vorbim de un miliard de euro până în 2020 pe care l-am stabilit împreună să fie alocat pentru această lucrare care este de o importanţă naţională strategică şi vitală pentru agricultura românească. Se vor iriga la finalul anului 2020 două milioane de hectare. Dar mai aveţi canale pentru aproape un milion de hectare, pe care o să le descoperiţi tot cum le-aţi descoperit şi pe celelalte şi pe care trebuie să le reabilităm. Deci vreau până în toamnă să ne prezentaţi programul. (...). Din păcate, de 20 şi ceva de ani s-a făcut prea puţin pentru acest sistem şi a fost devalizat. Singurul guvern care a avut curaj să înceapă un program de reabilitare înaintea noastră a fost guvernul Năstase. (...) După guvernarea Năstase s-a ales praful de sistemul de irigaţii. Asta e ceva de neiertat. Sunt bune îngrăşămintele, sunt bune şi soiurile, dar dacă nu există apă nu putem vorbi de producţii mari. Ne dă posibilitatea tuturor românilor să putem acea acces la produse româneşti, la produse curate, bune, sănătoase", a declarat Dragnea, care se află într-o vizită în judeţul Călăraşi alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Potrivit lui Dragnea, în aceşti ani s-au adus în România fonduri europene în valoare de 8,2 miliarde de euro. "S-au programat 3,2 în 2017 s-au adus 3,3 miliarde de euro, în 2018 s-au programat 3 miliarde, s-au adus peste 3 miliarde şi în 2019 până acum au intrat în visteria ţării 1,9 miliarde de euro. Toţi aceşti bani au fost folosiţi de fermieri pentru dotare şi pentru a executa lucrările la timp", a spus liderul PSD.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22