Dragnea, despre demisia Gabrielei Firea: Cineva vrea să preia Bucureştiul

Liviu Dragnea a vorbit despre eventuala demisie a Gabrielei Firea la Primăriei Capitalei totul după ce aceasta a zis că va prefera să îşi dea demisia dacă va constata că sistemul e mai tare decât ea.

"Gabriela Firea nu pleacă. Nu acceptăm execuţiile. Am discutat cu ea şi i-am spus mereu să se aştepte la presiune mare din partea unor grupuri de interese din jurul primăriei. Le-am spus acest lucru și primarilor de sector și că vor avea toată susținerea mea și, fiind cinstiți, că trebuie să meargă înainte. Sunt absolut convins că există presiuni foarte mari. Sunt absolut convins că există și amenințări foarte mari. I-am spus lui Gabi foarte clar să transmită astea la instituțiile de specialitate", a spus Liviu Dragnea la România TV.

"Cineva vrea să preia Bucureştiul. Sunt interese politice mari în Bucureşti din partea unui grup de interese. Există și un interes al adversarilor politici pentru a putea să o critice pe Gabriela Firea", a adăugat liderul PSD.

Ce a spus Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, prezentă luni la festivitatea de deschidere a noului an de învăţământ la Şcoala gimnazială 'Eugen Barbu', o instituţie închisă în ultimii ani din cauza lucrărilor de reabilitare, a declarat că va prefera să îşi dea demisia dacă va constata că sistemul e mai tare decât ea şi se repetă situaţii de genul celei întâlnite la şcoala care a stat timp de un deceniu în şantier.

'Vă spun cu toată sinceritatea, în faţa sfintei cărţi (Biblia - n.r): prefer să îmi dau demisia dacă voi observa că sistemul e mai tare ca mine. Prefer să plec decât să patronez o astfel de situaţie, în care o şcoală e reabilitată pe un program BEI, deci intenţiile sunt formidabile, iar acel şantier, în loc să dureze un an, cât prevedea contractul, a durat zece ani de zile', a afirmat primarul general.

Edilul a spus că în iunie a aflat că lucrările de reabilitare a şcolii, începute în urmă cu zece ani, nu au putut fi încheiate 'din cauza unor licitaţii controversate, a unor firme care nu şi-au făcut datoria, a unor funcţionari care, cu siguranţă, nu au fost în slujba cetăţeanului'.

[citeste si]

'Atunci mi-am dat seama că se poate, se poate învinge sistemul. Şi sistemul nu este ceva impersonal. Nu este ceva intangibil, este răul care s-a permis, din păcate, în administraţia publică locală - nu peste tot, fiindcă nu e corect să generalizăm - dar în unele din aceste unităţi. Iar doamna directoare (a şcolii - n.r.) mi-a demonstrat că există o şansă pentru noi toţi că cea mai importantă resursă pe care o avem ca oraş şi ca ţară sunt oamenii, prin puterea, forţa lor', a spus primarul general.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel