Dragnea despre blocaje: Iohannis va avea o atitudine înţeleaptă

„Corect ar fi să existe o negociere cinstită”, a spus Dragnea despre şefia SIE duminică seara la TV.
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, consideră că în privinţa numirii şefului SIE ar trebui să existe „o negociere cinstită” şi şi-a exprimat speranţa că şeful statului va avea o atitudine înţeleaptă în acest sens, pentru a nu se ajunge la un blocaj. 

„Corect ar fi să existe o negociere cinstită. Eu nu vreau să pun presiune sub nicio formă. (...) Cred că principiul echilibrul politic între cele două servicii a fost un principiu bun. Ştiu ce a spus preşedintele că acest principiu poate n-a mai fost respectat în toate cazurile, în ultimii ani, dar asta nu înseamnă că trebuie să continuăm şi noi această acţiune greşită. Dacă o să ne cheme, dacă o să mă cheme, dacă o să mă invite, eu am să am un punct de vedere foarte serios, foarte cinstit, foarte ferm în lumina respectării acestui principiu al echilibrului în ceea ce priveşte SIE. Şi cred că şi preşedintele Iohannis va avea o atitudine înţeleaptă, ca să nu ajungem într-un blocaj”, a declarat Dragnea la Antena 3, potrivit Agerpres. 

Întrebat dacă este posibil ca pentru funcţia de şef al spionajului românesc să fie agreat Dacian Cioloş, Dragnea a spus: „De PSD nu. Vorbeam de un principiu al echilibrului”. 

Potrivit acestuia, pentru şefia SIE există în PSD oameni care au experienţă dar şi oameni care ar putea să fie susţinuţi de PSD, respectiv „oameni care pot ocupa această funcţie la un serviciu foarte respectat în exterior” şi care ar merita să fie mult mai respectat şi în interior. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel