Dragnea, despre afirmațiile Anei Maria Pătru: Comisia SRI să verifice. Este foarte grav

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii ar trebui să verifice afirmaţiile fostului preşedinte AEP Ana Maria Pătru referitoare la posibilele legături ale Irinei Socol, fosta şefa a firmei Siveco, cu SRI, a declarat, marţi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 

"Suspiciuni au fost în permanenţă, au fost chiar şi la ultimele alegeri, dar a apărut această informaţie care este parte din declaraţie oficială făcută de un cetăţean în faţa unei Comisii de anchetă parlamentară, fost preşedinte AEP, arestată într-o perioadă extrem de complicată şi importantă, în timpul alegerilor. Din moment ce a făcut această afirmaţie eu cred că cei din Comisia SRI ar trebui să o verifice. Probabil că vor ajunge la concluzia că nu este adevărat, dar această informaţie nu trebuie să plutească în aer. Orice apare despre SRI şi nu numai trebuie să fie lămurit, pentru că am spus în nenumărate rânduri este o instituţie extrem de importantă pentru stabilitatea României şi nu trebuie să planeze asupra instituţiei nicio bănuială", a afirmat Dragnea, întrebat în legătură cu scrisoarea adresată de Ana Maria Pătru Comisiei parlamentare de anchetă. 

În privinţa afirmaţiilor lui Pătru că reţinerea şi arestarea ei s-ar fi dorit a fi o lovitură pentru PSD şi Liviu Dragnea, acesta a spus că se aştepta ca instituţiile abilitate să facă verificări. 

"Am citit acum aceste declaraţii. Sigur că te-ai aştepta ca instituţiile abilitate ale statului să pornească o anchetă să vedem dacă ceea ce spune Ana Maria Pătru e adevărat, să vedem dacă de-a lungul timpului cei care aveau curaj să spună un punct de vedere despre dosarul referendumului, despre procesul referendumului, erau ameninţaţi direct sau indirect şi să vedem dacă aceste afirmaţii sunt reale pentru că, dacă sunt reale, este foarte grav", a susţinut Dragnea. 

Ana Maria Pătru, fost preşedinte al AEP, a adresat o scrisoare Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 în care a menţionat că este suspect faptul că Siveco, firma controlată de Irina Socol, a câştigat aproape toate licitaţiile privind softurile de numărare şi transmitere a datelor către AEP. 

"Intuiţia şi relaţia de prietenie care m-a legat de Irina Socol începând cu 2009 îmi spun că lucrurile aflate ar putea face obiectul Comisiei SRI pentru că există suspiciunea rezonabilă că aceasta ar fi făcut parte sau ar fi fost apropiată de fosta conducere a SRI", a arătat Pătru în scrisoare. "Credinţa mea intimă este că reţinerea şi arestarea mea s-au dorit a fi lovituri aplicate PSD şi preşedintelui său, Liviu Dragnea", a adăugat Pătru. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel