Dragnea, declarații. Coita: Jocuri politice sterile, efecte perverse. Singurul obiectiv

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Politologul Alex Coita a comentat ultimele declarații ale lui Liviu Dragnea care a afirmat că opoziția "a vrut să ia cu japca Guvernul și Parlamentul", după scandalul de la Camera Deputaților.

"Asistăm la o nouă etapă dintr-un război de uzură. Am intrat în zodia jocurilor politice sterile, ceea ce nu e nimic nou pentru România. Din păcate, suntem obişnuiţi cu astfel de chestiuni, însă este păcat. Opoziţia şi cei care i se opun lui Liviu Dragnea şi coaliţiei PSD-ALDE nu au reuşit să îşi joace cărţile, până la această dată, pentru că, intrând în logica de preşedinţiei, orice zi care înseamnă scandal în politica românească este o zi în care imaginea României se vulnerabilizează. Să nu vă imaginaţi că ce se întâmplă la Bucureşti nu se vede şi în marile capitale europene şi la Bruxelles. Cu siguranţă, nu dă o notă bună României, acum când suntem pe picior de preluare a Preşedinţiei UE.

Nu ştiu dacă există un plan. Poate există unul, al celor care se opun lui Liviu Dragnea. Eu nu văd cum ar putea actuala opoziţie să vizeze preluarea puterii. Cred că nici nu există această ambiţie. Cred că singurul lor obiectiv este să şubrezească  poziţia lui Liviu Dragnea în interiorul PSD şi rămâne de văzut dacă vor reuşi. Problema este că, dacă nu vor reuşi şi ajung la sfârşitul anului în aceeaşi formulă ca astăzi, îşi vor demoraliza oamenii. După atâtea declarații belicoase, atacuri, încercări de a se opune lui Liviu Dragnea şi PSD, să nu ai niciun rezultat poate fi demoralizant. S-ar putea să asistăm la efecte perverse, dacă nu reuşesc să obţină măcar o victorie în această luptă surdă", a declarat Alex Coita la Antena 3.

Declarații Liviu Dragnea

"Nu e prima dată când au cerut revocarea, ei nici nu m-au votat, astăzi am văzut încă o încercare disperată și eșuată de a prelua cu japca o instituție a statului, așa au vrut să ia cu japca și Guvernul, cu japca vor să ia și Parlamentul României, cu japca înseamnă dincolo de lege și încălcând legea. Vor să ia și România, ăsta e stilul lui Iohannis, așa cum a luat cu japca casele din Sibiu, așa vrea acum să ia aceste instituții care-l deranjează, pentru că are atitudini dictatoriale. Ăsta este președintele nostru, Iohannis zapciul. Nu se întâmplă nimic fără implicarea lui Klaus Iohannis" a spus Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel