Dragnea, declarație după dezbaterea din PE: Să nu mai fie date sentințe

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a făcut primele declarații după dezbaterea din Parlamentul European cu privire la statul de drept din România.

"Țin să o felicit pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă pentru prestația de azi, pentru poziția pe care a avut-o și pentru demnitatea cu care a apărat poziția și imaginea României în Parlamentul European.

Am urmărit și dezbaterea din comisia LIBE și am urmărit și intervențiile de astăzi și unii colegi de-ai noștri. Cred că ceea ce trebuie să se întâmple este să se construiască un dialog, dar nu un dialog într-o singură direcție. 

Trebuie ascultate3 argumentele fiecărei țări în cazul nostru, nu cred că mai trebuie să fie date sentințe pentru că există o campanie mai bună de manipulare sau o campanie mai agresivă dintr-un anumit partid. 

Și doamna pirm-ministru și noi am spus că vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția, tot timpul s-a ținut cont, dar în același timp trebuie să nu uităm că și deciziile Curții Constituționale din România sunt obligatorii și trebuie ținut cont de ele.

Eu sunt convins că dacă domnul Timmermans va fi în continuare deschis spre dialog, așa cum a și spus, o să constate și dumnealui și alți oficiali europeni că România merge în direcția bună, nu greșită.

Eu am văzut că s-a discutat foarte clar că nu se pune problema ca pentru România să se declanșeze procedura de activare a articolului 7. De ce? Pentru că într-un document a fost trecut un amendament sau mai multe amendamente care au fost solicitate de către asociațiile de magistrați sau de către CSM? Trebuie discutat despre fiecare lucru. Domnul Toader am înețeles că se vede astăzi cu reprezentanți din Comisia de la Veneția, o să ia act de ceea ce spune, o să discute, o să prezinte. Dar modul ăsta în care începe să se vadă o dublă măsură, nu este foarte corect pentru că și românii sunt cetățeni europeni.

S-a vorbit despre proteste, dar trebuia să se vorbească despre toate protestele de acolo, nu doar despre protestatatrii pașnici. Sunt fotografii și imagini și filmulețe care arată cât de pașnici erau unii care dădeau cu pietre în jandarmi, sau care îi băteau pe jandarmi sau care dădeau foc la mobilierul urban, așa cum au anunțat înainte că va fi foc și sânge. Dacă nu se analizează tot, atunci suntem în stuația în care în alte țări forțele de ordine pot interveni împotriva unor protestatari violenți, dar în România nu. Adică aceleași metode folosite în toată Europa, în România nu sunt permise. Sigur că începi să îți pui întrebări: De ce suntem judecați așa? De ce anumite prevederi alejustiției care sunt valabile în alte țări la noi nu sunt valabile și creează atâtea discuții?(...)

PSD-ul este un partid profund proeuropean și nu va accepta niciodată ca România să se abată de la drumul european, dar asta nu înseamnă că nu avem dorința de a ne exprima dreptul pe care și-l exprimă fiecare țară memeră din Uniunea Europeană, dreptul de a putea legifera în acord cu prevederile europene, dreptul la a avea acces la fondurile europene, dreptul de a avea acces la libera circulație a persoanelor și nu numai", a declarat Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel