Dragnea, declarații cu privire la auditul lui Toader

Control si audit
Control si audit
Dragnea a făcut miercuri o serie de afirmații despre auditul extern anunţat de Toader: „Cred că se impune; e o măsură bună, dacă va avea rezultat”.
 
 
Preşedinte PSD, Liviu Dragnea, consideră că se impune un audit la Ministerul Public, măsura anunţată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, fiind una bună dacă va avea şi un raport final. 

„Va fi o măsură bună dacă va avea vreun rezultat (...) în sensul în care publicul cred că este îndreptăţit să ştie dacă, din punct de vedere managerial, lucrurile s-au desfăşurat în regulă. Adică vorbim de un audit care să aibă un raport final. În sensul ăla, cred că este o măsură bună. Dacă nu va avea un raport final, va fi iar o declaraţie foarte frumoasă şi interesantă, care se va încheia fără nimic. Ideea e bună, în general, orice instituţie trebuie auditată şi miniştrii sper să fi făcut, atunci când au preluat ministerele, dacă nu un audit, măcar un inventar al problemelor, lucruri bune şi rele pe care le-au găsit acolo, măcar să ştie de unde pleacă. Am înţeles că aici nu a fost un audit de zece ani, cred că se impune”, a declarat Dragnea, miercuri, la Sinaia. 

[citeste si]

„Nu DNA şi Ministerul Public şi DIICOT”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat luni că va dispune efectuarea unui audit extern la Ministerul Public. 

„Nu am uitat şi nu uit faptul că Legea 303 permite evaluarea procurorilor, pe fond de data aceasta, şi voi dispune un audit, un audit extern care să verifice, dar nu DNA şi Ministerul Public şi DIICOT, pentru că procurorii din România, cei 2.650 de procurori funcţionează, îşi desfăşoară, îşi îndeplinesc competenţele în structurile de bază ale Ministerului Public, Parchete de pe lângă Judecătorii, Tribunal, Curte, la DIICOT sau la DNA. Şi atunci ai fi nedrept dacă te duci la fond să te opreşti la unii şi să îi ocoleşti pe alţii. Vă declar (...) că într-un timp pe care nu l-am stabilit, după o procedură legală, voi dispune în calitate de ministru un audit extern la cele trei structuri ale Ministerului Public - DNA, DIICOT şi Înalta Curte”, a declarat Tudorel Toader la Antena 3, potrivit Agerpres. 

Întrebat ce ar trebui să urmărească auditul, Toader a răspuns că poate cuprinde verificarea numărului de dosare, al achitărilor sau al cetăţenilor care au stat în închisoare pe nedrept. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel