Dragnea, decizii de ultimă oră după BPN al PSD

Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea
Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că, în şedinţa Biroului Permanent Naţional de luni, s-a decis organizarea unei campanii de informare a populaţiei cu privire la tema referendumului din 6-7 octombrie. De asemenea, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat și ce alte decizii au fost luate.

„Astăzi, am adoptat mai multe hotărâri. Prima dintre ele se referă la decizia noastră de a organiza activități de informare a populației cu privire la tema referendumului din 6-7 octombrie”, a spus liderul PSD. Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor este: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”. Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a fost adoptată pe 11 septembrie în plenul Senatului. Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie, „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Alte decizii anunțate de Dragnea

„O altă decizie: PSD este convins că instituțiile statului au acționat corect și legal la mitingul neautorizat din data de 10 august și transmite un mesaj de susținere pentru Jandarmeria Română și pentru celelalte instituții ale statului care au fost implicate în asigurarea ordinii", a declarat președintele PSD.

De asemenea, președintele PSD a anunțat, după ședința BPN, înființarea unui grup de lucru. „Acest grup nu se ocupă de evaluarea miniștrilor, acțiune de care se ocupă doar doamna prim-ministru, ci doar de a verifica în mod constant și de a informa periodic Biroul Permanent Național și pe doamna prim-ministru despre stadiul îndeplinirii programului de guvernare. Vor informa permanent și liderii de grup”, a afirmat Liviu Dragnea, precizând ulterior cine va face parte din grup: „Membrii grupului sunt Doina Pană, Dragoș Benea, Marian Oprișan, Nicolae Bădălău, Constantin Rădulescu, Laurențiu Nistor, Marius Dunca, Zetea și Codrin Ștefănescu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel