Dragnea dă în JUDECATĂ România la CEDO

Liviu Dragnea dă în judecată România la CEDO după decizia ÎCCJ în dosarul Referendumul.

Așadar, liderul PSD a anunțat, joi, că urmeaza să conteste la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului și la Curtea Europeană de Justiție sentința primită în dosarul Referendumul în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. 

"Mai am posibilitatea de a face două demersuri, la CEDO și la Curtea Europeana de Justiție. Acțiunile sunt aproape finalizate și în foarte scurt timp avocații le vor depune", a spus Liviu Dragnea.

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luni contestația la executare depusă de președintele PSD, Liviu Dragnea, împotriva condamnării la doi ani închisoare cu suspendare primite în dosarul "Referendumul".

Liviu Dragnea a demarat, în luna februarie, o acțiune de redeschidere a procesului 'Referendumul', prin depunerea în instanță a unei contestații la executare, o cerere extraordinară de atac.

Avocații acestuia au cerut în instanță anularea deciziei din dosarul "Referendumul", pe motiv că două judecătoare din complet, printre care și Livia Stanciu, s-au pensionat înainte de redactarea motivării, iar în locul lor a semnat altcineva. De asemenea, ei au reclamat faptul că a fost depășit termenul de 30 de zile pentru redactarea motivării în acest dosar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel