Dragnea critică Guvernul: Nu priveşte pe fereastra Palatului Victoria

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, solicită Guvernului Cioloş să se implice urgent în criza inundaţiilor, pentru a salva vieţile oamenilor şi a proteja bunurile acestora, și subliniază că deși plouă torențial de câteva zile, abia astăzi Executivul a avut o şedinţă pe această temă.

'Afară plouă torenţial de câteva zile, dar Guvernul Cioloş nu priveşte pe fereastra Palatului Victoria. Peste 1.000 de români din Galaţi au fost evacuaţi, stau în frig, suferă de foame, de sete, dar Guvernul Cioloş nu vrea să ştie nimic despre asta. Au fost inundate mai multe drumuri judeţene, a fost închis Portul Constanţa, codul portocaliu este încă în vigoare, dar Guvernul Cioloş e pierdut printre hârtii, probabil vrea să mai vândă nişte acţiuni de stat. Plouă torenţial de atâtea zile, dar abia astăzi Guvernul Cioloş a găsit de cuviinţă să aibă o şedinţă pe această temă', se arată într-un comunicat de presă al PSD, potrivit Agerpres.

Dragnea susţine că 'această amânare iresponsabilă' a oricărei intervenţii l-a 'îngrijorat foarte mult'.

'Ei nu vor şi nu ştiu să facă nimic. Le cer să intervină de urgenţă pentru a salva vieţile oamenilor şi a proteja, pe cât posibil, agoniseala lor de-o viaţă. România are nevoie de un nou Guvern, care să îi apere pe români', afirmă acesta.

[citeste si]

Potrivit comunicatului, preşedintele PSD cere Guvernului Cioloş să acţioneze pentru a informa populaţia, să ia legătura cu prefecţii şi cu primarii din zonele afectate pentru a afla care este situaţia din teritoriu şi care sunt nevoile lor; să coordoneze, potrivit atribuţiilor pe care le are, toate structurile din teritoriu pentru a proteja vieţile oamenilor şi gospodăriile acestora; să aibă grijă să nu existe probleme legate de alimentarea cu apă potabilă. 'Rezolvaţi rapid: urgenţele medicale, alimentarea cu energie electrică, asigurarea hranei, accesul la toate casele. Alertaţi SMURD. Trebuie să fie cel puţin un elicopter gata să intervină. Din experienţă vă spun că vor apărea situaţii atât de diferite, încât trebuie să nu vă lipsească nimic şi să fiţi pregătiţi pentru orice. Asiguraţi-vă că aveţi echipamentele, oamenii şi toate resursele ca să acţionaţi în timp util', se mai arată în comunicatul PSD, semnat de preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel