Dragnea: Conversia creditelor, boicotată de PNL

Președintele PSD, Liviu Dragnea, acuză PNL că a boicotat votul la moţiunea simplă pe Justiţie. Din această cauză, deputaţii liberali au lipsit şi de la şedinţa de plen unde urmau să primească vot final proiecte de lege importante precum cel privind conversia creditelor din franci elveţieni sau declararea zilei de 1 iunie ca zi nelucrătoare. 

”S-a suspendat şedinţa de astăzi din lipsă de cvorum pentru că PNL a ales să boicoteze votul pe moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei. Deci, practic, pentru a salva onoarea nereperată a doamnei ministru au boicotat şi celelalte voturi. Ăsta este felul lor de a face politică. Zeci de mii de familii aşteptau ca azi să votăm conversia creditelor, aşa cum s-a stabilit, la cursul istoric. De asemenea, toţi copiii şi părinţii aşteptau să votăm legea cu 1 iunie şi alte voturi importante. Noi am fost prezenţi astăzi aici. Ieri, doamna ministru Prună m-a sunat şi pe mine spunând că ar vrea să nu fie dimineaţă dezbaterea. Eu am procedat corect, am pus-o în legătură cu domnul Florin Iordache şi au convenit împreună ora 14,30, am aşteptat 15 minute, a început dezbaterea unde au fost prezenţi membri ai Guvernului, urma să se voteze. Liberalii au găsit să boicoteze, să nu participe, arătând că susţin şi îşi asumă acest ministru al Justiţiei, efectul fiind că au boicotat şi celelalte legi”, a declarat Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El susține că ”este o minciună” declaraţia PNL care a anunţat că va boicota doar votul pe moţiune.

”Este o minciună, care nu e spusă de doamna Prună, e spusă de ei. Ei ştiau foarte bine care e procedura - în momentul când se trece la vot, preşedintele de şedinţă trebuie să constate dacă sunt suficienţi parlamentari care să îndeplinească cvorum. Nefiind suficienţi parlamentari, şedinţa se suspendă. Au dat această declaraţie încercând să-i păcălească pe cei care nu ştiu procedurile. Vor boicota şi la alte voturi, în condiţiile în care am înţeles că ar fi vrut deja ca legea privind conversia creditelor în franci elveţieni să fie din nou trimisă la comisie, pentru că aşa le-a cerut domnul Dacian Cioloş printr-un document care a ajuns şi la Cameră - un punct de vedere al Guvernului în ceea ce priveşte conversia creditelor care, sigur, că a ajuns foarte târziu. (...) Guvernul cere acel grad de îndatorare de 50% cu care eu am spus că nu sunt de acord”, a susţinut liderul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel