Dragnea, tună și fulgeră în cazul Oprea. Ce vor păți pesediștii care au votat împotriva cererii DNA

Cazul senatorului Gabriel Oprea ar trebui asumat de cei care au creat UNPR, 'care l-au creat pe Gabi Oprea şi care au dat impresia că deasupra lui e numai cerul', a afirmat joi preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 

'Nu Gabi Oprea este principalul vinovat pentru situaţia în care a ajuns, ci cei care l-au creat acum mult timp şi care l-au încurajat şi care i-au spus că trebuie să fie unul dintre cei mai puternici oameni din România şi care acum tac chitic', a declarat Dragnea, la Murighiol, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Întrebat la cine se referă, Dragnea a răspuns: 'La preşedinte, la alte instituţii din România'.

'Aştept să vedem dacă vreunul dintre ei îşi asumă măcar un dram de răspundere. E important cazul Oprea, mi-am exprimat indignarea profundă, dar peste patru luni Gabi Oprea nu va mai fi parlamentar, deci nu va mai putea fi această frână. Mult mai important pentru mine este să discutăm ce vom face peste patru ani', a arătat liderul PSD.

Va ține cont la semnarea listelor pentru parlamentare

El a precizat că senatorii social-democraţi care au votat împotriva solicitării DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea nu vor fi sancţionaţi, dar a adăugat că se va ţine cont de acest vot la semnarea listelor de candidaţi pentru viitoarele alegeri parlamentare.

'Eu mi-am exprimat nemulţumirea profundă pentru ceea ce s-a întâmplat, mai ales că discutasem serios cu liderul grupului senatorial, l-am rugat ca în perioada următoare să încerce să afle, dacă poate, exact câţi de la noi au votat, pentru că nu au fost mulţi, dar nu contează, e vorba de atitudine. Nu e vorba de sancţiuni, dar s-ar putea ca atunci când voi semna listele să-mi aduc aminte şi despre asta. Deci va conta foarte mult pentru mine. (...) S-ar putea să nu fie pe liste plecând de la organizaţii, şi atunci vorbim degeaba. Este o bilă 'albă' foarte mare pentru ei.', a arătat Dragnea.

Întrebat dacă este adeptul reluării votului în Senat în cazul Oprea, el a susţinut că nu se opune niciunei proceduri în general, dar a subliniat că nu vrea să răspundă la ceea ce doreşte PNL.

'Nu mă puneţi să răspund la ceea ce vrea să facă PNL, care este un partid ipocrit. Majoritatea voturilor din Senat au venit de acolo. Am auzit păreri despre un filmuleţ într-un anumit sens, despre un alt filmuleţ în alt sens. Una peste alta este că de la toate partidele au votat', a afirmat preşedintele PSD.

Din nou spectator în cazul reluării votului

El a adăugat însă că 'PSD nu va avea nici un fel de ezitare dacă se va mai ajunge în această situaţie.

'Am avut o discuţie foarte serioasă cu liderul nostru de grup. Nu am făcut-o oficial (n.red. o recomandare senatorilor), dar am avut o discuţie serioasă cu Mihai (n.red. Fifor), i-am spus-o şi azi în faţa colegilor că solicitarea mea la el a fost să le ceară colegilor noştri să voteze pentru ridicarea imunităţii. De aici a plecat marea mea supărare. Unii colegi de-ai noştri, nu mă refer la cei de la alte partide, s-au lăsat influenţaţi de sentimente. Înţeleg şi asta, dar nu sunt de acord cu ea. Orice procedură care s-ar propune de orice instituţie pentru a se ajunge din nou la un vot nu va fi blocată de PSD, ba dimpotrivă. Orice procedură iniţiată de vreo instituţie a statului sau de oricine altcineva care poate duce la asta, va fi susţinută de PSD. Nu mă forţaţi însă să spun că susţin ceva plecat dintr-o anumită zonă politică, pentru că nu o să o spun. Nu cred, eu nu mai cred în aceeaşi oameni', a susţinut Dragnea.

Întrebat ce va face dacă se va ajunge la un nou vot în Senat în cazul Oprea, Dragnea a spus că 'va fi din nou spectator'.

'Dacă se va ajunge din nou la un vot în Senat, eu sunt absolut sigur că eu o să fiu acolo, ca spectator. Ştiţi că am mai stat o dată în tribună. Fără să influenţez. Doar să mă uit, că nu poţi să impui senatorilor', a mai afirmat liderul PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel