Dragnea: Capitala regiunii, în locul cu cea mai mare funcționalitate

Liviu Dragnea 4
Liviu Dragnea 4

Vicepremierul Liviu Dragnea spune că nu se vor stabili capitalele de regiuni așa cum doresc județele, în funcție de criterii și orgolii politice, ci se vor alege în locurile cu cea mai mare funcționalitate.

”Regionalizarea nu este un moft, este o obligaţie a acestei clase politice, iar organizarea teritoriului pe regiuni este fundamentală pentru viitorul acestei naţii. În ceea ce priveşte dorinţa unui judeţ sau a altuia de a avea reşedinţa în interiorul său, este firească, dar decizia nu se va baza pe orgolii şi pe criterii politice de moment, ci se bazează pe criterii funcţionale.

Reşedinţa unei regiuni trebuie pusă în locul care asigură cea mai importantă funcţionalitate, care este centrul fluxurilor comerciale, fluxurilor economice, al celor demografice. Celelalte instituţii regionale vor fi amplasate în celelalte reşedinţe de judeţ”, a declarat Dragnea, joi, la Cluj Napoca, citat de pesurse.ro.

Ministrul Dezvoltării a declarat recent că proiectul de regionalizare ar putea presupune nouă regiuni, nu opt, așa cum se anticipase inițial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel