Dragnea - BNR, ATAC total: ”I-a pus Isărescu? Înseamnă că își asumă!”

liviu dragnea
liviu dragnea

Liviu Dragnea a vorbit la Siteza Zilei, Antena 3, despre inflație.

Dragnea a vorbit despre „modul cum lucrează sau, de fapt, modul cum nu colaborează Banca Națională cu Guvernul României”, a precizat Dragnea la Antena 3.

Acesta a atacat dur BNR după ultimele poziții. Dragnea spune că BNR ar trebui să lucreze cu Guvernul pentru a reduce inflația nu să transmită mesaje care aduc deservicii României, arătându-l cu degetul pe Mugur Isărescu.

„Totuși, cred că Banca Națională este a României. Nu este proprietatea unei persoane sau a unui grup de persoane sau a unei puteri. E proprietatea României, e o instituție română care trebuie să lucreze în beneficiul României și al românilor.

Ar trebui împreună cu Guvernul să lucreze pentru diminuarea inflației și pentru a găsi care sunt cele mai bune soluții de politică monetară, care e politica BNR. Nu să ascultăm mereu cum oameni care lucrează la Banca Națională fac tot felul de previziuni publice care produc deservicii României. Oameni cu funcții importante din Banca Națională care spun și spun că cu toate că Comisia Europeană a spus că deficitul comercial, de concurent al României, nu generează probleme, este sub 4% așa cum s-a stabilit, de la 4% apar riscurile, cu toate acestea știu ei că asta va produce necazuri în România. 

Cum poți să vii să spui așa ceva? I-a pus Mugur Isărescu? I-a pus domnul guvernator? A făcut-o de capul lui? Este vorba de un mesaj din partea BNR! Poate să producă deservicii serioase României. Nu i-a nicio măsura conducerea BNR? Înseamnă că își asumă asemenea declarații. Sub nicio formă nu sunt de acord că inflația provine din politicile de creștere a veniturilor românilor”, a încheiat Dragnea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel