EXCLUSIV  Dragnea: Bătaie de joc. Tot ce am lăsat eu au vrut să distrugă ca să nu fie nimic de la mine / video

Liviu Dragnea susține că un program promovat de el a fost distrus de actuala guvernare.

El s-a referit la Programul Tomata.

„E o bătaie de joc cu Programul Tomata. Tot ce am lăsat eu au vrut să distrugă ca să nu fie nimic de la mine. Pe unele le-au repornit... În cadrul Proiectului Tomata, eu lăsasem 3000 euro pe mia de metri pătrați pentru cine cultivă roșii. Acum au venit și au zis că măresc la 4000 euro, dar măresc pe producător. Adică dacă omul ăla are 4000 metri pătrați de solarii, primește 1000 euro pe mia de metri pătrați, adică de trei ori mai puțin. 

Pe vremea mea, oamenii și-au extins solariile pentru că acesta era interesul. Ajunsesem la peste 100.000 tone de roșii în 2018 care intraseră pe piață. Vorbesc de roșii românești. Ajungeam la peste 200.000... Programul urma să se dezvolte astfel: primeau 6000 euro dacă acceptau să facă solarii încălzite. Guvernul le-ar fi dat centralele respective și banii pentru folia aceea specială care se folosește, urmând ca oamenii să mențină această producție”, a zis Liviu Dragnea la DC News, în emisiunea lui „Ce se întâmplă”, realizată de Răzvan Dumitrescu.

Vezi răspunsul complet de la minutul 22:

VEZI ȘI: Continuă plățile pentru beneficiarii Programului Tomata

Ministerul Agriculturii a alocat 225 de milioane de lei în 2022 pentru a susține producția de tomate și de legume în spații protejate. Instituția condusă de Petre Daea a anunțat că a primit cereri pentru decontarea efectuării plăților pentru peste 4.000 de beneficiari din 10 județe.

Faţă de săptămâna trecută, numărul cererilor transmise Ministerul Agriculturii pentru decontare a crescut considerabil. Astfel, au fost primite cereri pentru 4.388 de beneficiari, în valoare de 66,26 milioane de lei.

"Cele 10 judeţe care au trimis deconturile la MADR în vederea efectuării plăţilor sunt: Alba, Argeş, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Mureş, Neamţ, Vâlcea, Vrancea, Ilfov. Cele mai multe cereri au fost înregistrate pentru judeţele Galaţi (3.551 solicitanţi) şi Ilfov (255 solicitanţi)", se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat că situația plăților este dinamică, iar pe măsură ce se vor primi dosarele pentru celelalte județe, instituția pe care o conduce va achita cererile de plată şi pentru restul legumicultorilor înscrişi în Programul Tomata.

Câți bani poți obține prin Programul Tomata

În 2022, Ministerul Agriculturii a alocat 225 de milioane de lei pentru a susține producția de tomate și legume în spații protejate, mai exact ardei gras, ardei kapia, castraveţi, fasole păstăi, salată, spanac şi ceapă verde.

Programul ”Tomata” este împărţit în două cicluri de producţie, iar tomatele pot fi cultivate în ambele cicluri.

Valoarea sprijinului total este de 4.000 de euro pentru fiecare beneficiar, iar producţiile minime necesare trebuie să fie de 3.000 de kilograme pe 1.000 de metri pătraţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel