Dragnea avertizează Guvernul: Ne-am săturat. Atentat la securitatea naţională

Liviu Dragnea a avertizat Guvernul că răspândirea de informaţii false legate de bugetul ţării intră sub incidenţa Codului Penal şi reprezintă 'un atentat la securitatea naţională'.

Dragnea a spus la "Jocuri de putere" la Realitatea TV că Guvernul ar avea la dispoziţie 29 miliarde de lei, pe care nu le poate cheltui până la sfârşitul anului, pe când majorarea salariilor tuturor bugetarilor cu 15% reprezintă un efort bugetar de 5 miliarde lei.

'Ei au deja 29 miliarde lei necheltuiţi, pe care nu îi vor cheltui. Vreau să spun ceva, şi nu o spun sub formă de ameninţare, spun doar că noi ne-am cam săturat. Faptul că ei folosesc informaţii nereale, există articolul 404 din Codul penal - comunicarea sau răspândirea prin orice mijloace de ştiri, date sau informaţii false sau documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Eu le spun foarte clar, fără patimă, fără nervi şi fără duşmănie, să se gândească foarte serios, să nu mai mintă, să nu mai dea informaţii false, pentru că 29 miliarde de lei necheltuiţi înseamnă un prejudiciu pentru România şi, de asemenea, să spui că sari din deficitul bugetar pentru că se alocă 5 miliarde de lei în plus din cele 29, pe care oricum îi ai şi nu poţi să îi cheltui, asta înseamnă că este un atentat la securitatea naţională', a afirmat liderul PSD, la Realitatea TV. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel