Dragnea avertizează: Există riscul să se blocheze votarea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a manifestat îngrijorarea faţă de modul de funcţionare a noului sistem introdus pentru votare de Autoritatea Electorală Permanentă şi STS.

Prezent, marţi, la Târgovişte, liderul PSD a spus că mai mulţi colegi din ţară i-au semnalat că există riscul ca sistemul să se blocheze.

Nu ştiu dacă vor fi incidente, dar am vorbit cu foarte mulţi colegi din ţară, primari în special, care sunt foarte îngrijoraţi de funcţionarea noului sistem introdus de Autoritatea Electorală Permanentă şi STS. Există riscul foarte mare să se blocheze în anumite secţii de vot votarea. Bineînţeles, cei de la PNL, care nu pot veni în faţa oamenilor cu ceva proiecte serioase, am primit informaţii din mai multe locuri, că vor să îşi mobilizeze membri de partid să blocheze anumite secţii de vot, în speranţa în care sistemul respectiv se defectează pentru a nu permite accesul altora, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că autorităţile ar trebui să ia măsuri pentru a preveni acest tip de incidente.

Noi am cerut, prin reprezentanţii noştri, instituţiilor statului, autorităţilor, Guvernului care organizează şi Autorităţii Electorale Permanente să ia măsuri şi să se pregătească pentru astfel de incidente. Alt tip de incidente sper să nu fie, sper ca acest Guvern, care a avut ca principal obiectiv organizarea alegerilor, să fie în stare să le gestioneze, a precizat Liviu Dragnea. Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi prevenirea votului multiplu presupune o reţea formată din tablete şi alte dispozitive pentru secţiile de votare din ţară. Conectate la internet, la o reţea securizată de STS, pe aceste tablete se vor transmite în timp real datele votanţilor.

Astfel, unitatea centrală va putea compara informaţiile cu cele venite de la celelalte secţii de votare. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost prezent, marţi, la Târgovişte, unde a efectuat o vizită la Complexul Turistic de Nataţie, investiţie cu fonduri europene aflată în derulare, şi a susţinut o conferinţă de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel