Dragnea, avertisment pentru Iohannis: N-o să fie bine!

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a transmis un avertisment președintelui Klaus Iohannis, în direct, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3. Dragnea a explicat de ce nu a mai depus PSD moțiune de cenzură, arătând că procedurile ar fi dus la alegeri anticipate, cu o lună înaintea alegerilor la termen. ”Răvășeam toată țara, pentru mai nimic: ajungeam la alegeri în octombrie”, a spus Dragnea.

Întrebat cum va reacționa în cazul în care, după parlamentare, președintele nu va nominaliza un premier PSD, Dragnea a fost ferm. ”N-o să fie bine!, a spus Dragnea. Poate nu facem 50%, dar împreună cu ALDE facem majoritatea parlamentară. Îmi vine greu să cred că președintele, împotriva unei majorități constatate, va numi alt premier. A trecut prin experiența asta (Iohannis a fost propus premier de PSD-PNL, în 2008, dar Băsescu a refuzat să-l nominalizeze-n. red.) și nu i-a plăcut, atunci. Mi-e greu să cred că face, acum, așa ceva”.

PSD nu va anunța un nume de premier înainte de rezultatul alegerilor

Dragnea a anunțat că PSD nu va avansa, în alegeri, un nume pentru postul de premier. ”Nu sunt alegeri pentru funcția de premier, ci pentru Parlament. Dacă am spune un nume, ar fi atacat din prima zi de campanie și până la alegeri va fi desființat... de către media, nu vă gândiți la altceva. Avem exemplu Predoiu, care a fost anunțat ca posibil premier și ați văzut ce s-a întâmplat”, a spus Dragnea.

Dragnea nu exclude nici nominalizarea sa, nici a lui Ponta

Liderul PSD nu a exclus o nominalizare ca posibil premier. ”N-aș putea să fac greșeala asta. Dacă aș exclude ipoteza să fiu nominalizat drept candidat la funcția de premier, din partea PSD, ar apărea probleme de mobilizare în partid. Deci, nu o exclud”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă Victor Ponta ar putea fi ministru al Justiției, Dragnea a spus că Ponta poate ocupa orice funcție: președinte, premier, ministru. Nu exclud nicio variantă, a spus Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel