Urmărește emisiunea live


Dragnea: Grindeanu a plecat din sală când a auzit propunerea noastră - LIVE TEXT

Liviu Dragnea a spus că toți membrii PSD din Guvern și-au prezentat demisiile și alături de ALDE "vom forma un nou Guvern". El a mai susținut că, potrivit analizei activității Guvernului, direcția este bună, dar că unii miniștri nu au luat în serios programul de guvernare. "Analizând acest document, majoritatea colegilor au tras concluzia, inclusiv eu, că o parte din membrii Guvernului nu au luat în serios programul de guvernare", a afirmat Dragnea.

Știrea inițială:

Liviu Dragnea va face declarațiile zilei după Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat. DC News transmite LIVE anunțurile liderului PSD.

Declarațiile lui Liviu Dragnea după Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat sunt programate pentru ora 22:00.

Iată anunțurile făcute de liderul PSD:

- am făcut evaluarea statului de implementare a programului de guvernare. Exista varianta să facem o evaluare superficială sau aveam varianta să spunem adevărul oricât ar fi de crud. 

- este o acțiune în premieră când un partid are curaj să-și facă o radiografie la șase luni de la guvernare.

- am văzut că direcția este bună, dar ritmul de implementare este destul de scăzut.

- am zis că astăzi avem capacitatea să stabilim care este pachetul de măsuri pentru a se recupera întârzierile și pentru a mări ritmul de implementare.

- am tras concluzia că o parte din membrii guvernului nu au luat în serios programul de guvernare, nu au reușit să stabilească relații între ministere.

- am făcut și o pauză în ședință așteptând ca în partea a doua să găsim cea mai bună soluție. Din păcate, când a început a doua parte, Grindeanu nici măcar nu a așteptat să ne îndreptăm spre un vot. Nici nu știa ce vom vota. Votul nu viza neapărat schimbarea premierului. Ne-a zis că putem să-l excludem din partid că oricum nu îl mai interesează.

- continuarea guvernării în actuala stare risca ca în România, în trei luni, programul de guvernare să devină un document aproape imposibil de pus în practică.

- nu cred că cineva mai trebuie să-și permită să guverneze pe ascuns.

- Grindeanu a spus că va respecta decizia CExN, dar nu a mai rămas în sală pentru a vedea decizia. A zis că va spune pe Facebook dacă va demisiona. Cred că e o abordare necinstită din partea lui. Cred că Iohannis va ține seama de propunere.

- nu mai putem vorbi de un guvern atâta timp cât toți miniștrii și-au prezentat demisia. Grindeanu nu mai are guvern. Mâine vom convoca o nouă ședință pentru a discuta despre o propunere de premier pentru a o înainte către Iohannis.

- nu l-am exclus din PSD. Eu nu sunt prezicător pentru a putea vorbi despre viitorul lui. Eu i-am făcut mai multe propuneri. Prima propunere a fost să stabilim cele mai bune măsuri. Din păcate, Sorin Grindeanu a plecat din sală.

- nu am zis că va fi exclus din partid. Un premier este legitim atâta timp cât are sprijinul celor care l-au votat.

- imediat după această conferință de presă, vom încerca să îi transmitem și o înștiințare lui Klaus Iohannis. Dacă nu, mâine dimineață.

- mâine se poate închide acest subiect dacă vor fi consultări la Cotroceni.

- răspunderea mea pentru acest guvern a fost exact decizia de a face această evaluare.

- nu vom mai face aceleași greșeli pe care le-am făcut deja în ceea ce privește noul guvern.

------

Amintim că Liviu Dragnea a susținut, înaintea reuniunii CExN, că nu a cerut demisia premierului sau a vreunui ministru.

"Eu nu am cerut demisia nimănui, nici premierului, nici vreunui ministru. Este un act de voință al fiecăruia, dar asta spune ceva. O să discutăm și despre aceste demisii în CExN, suntem într-o situație nu foarte confortabilă, dar în același timp nici nu putem lăsa ca lucrurile să evolueze exact ca până acum. Să vedem la ce decizie ajungem, este un CEx, chiar dacă unii colegi, în niște scrisori deschise, spun că această structură nu este legitimă, este structura care a generat acest guvern și care are nu numai dreptul de a face această analiză. Noi avem obligația de a face această analiză. Aici nu ne jucăm că avem noi drepturi și putem să facem ce vrem. Suntem obligați să facem această analiză", a declarat Dragnea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel