Dragnea anunță strategia PSD pentru alegerile parlamentare

Candidaţii PSD la parlamentare urmează să fie aleşi în baza unor criterii de performanţă şi vor participa la alegeri doar în judeţele din care provin, potrivit preşedintelui formaţiunii politice, Liviu Dragnea. 

"Primul criteriu de performanţă sunt oamenii. Trebuie să fim convinşi că un om pe care îl punem este apreciat de oameni. Alt criteriu de performanţă îl reprezintă activitatea lui în parlament, dacă a mai fost parlamentar. Al treilea criteriu, trebuie să fie foarte bine pregătit când merge în comisiile de specialitate.Trebuie să aibă o susţinere serioasă din partea organizaţiei. Am spus-o mereu, o spun şi acum, nu voi trimite de la Bucureşti în niciun judeţ pe nimeni. Niciun Agamiţă Dandanache nu va mai exista în PSD. Probabil că o să fiu primul preşedinte care nu mai trimite pe nimeni de la centrul în judeţ pentru că este în primul rând o dovadă de respect faţă de oameni" a declarat Liviu Dragnea.

PSD va merge cu o propunere la Cotroceni împreună cu ALDE, cu un prim ministru membru PSD

Dragnea a declarat, la RTV, că PSD nu se bazează însă pe scenarii sau sondaje, nici 'nu se culcă pe o ureche' şi a anunţat totodată că social-democraţii exclud să-l mai susţină pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier. "Nu există această posibilitate", a precizat Dragnea, întrebat în ce măsură PSD îl va susţine pe Cioloş pentru mandatul de premier, după alegerile parlamentare. Răspunsul este acelaşi: Nu. PSD va merge cu o propunere la Cotroceni împreună cu ALDE, cu un prim ministru membru PSD", a continuat liderul PSD. 

Ponta, categoric pe listele PSD la alegerile parlamentare

Fostul premier, Victor Ponta, se va afla 'categoric' pe listele PSD-ului pentru alegerile parlamentare din toamnă, a precizat duminică preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la RTV. Întrebat dacă Victor Ponta se încadrează în criteriile PSD adoptate la ultimul Comitet Executiv Naţional de la Vaslui, Dragnea a răspuns: 'Categoric da'.

Președintele PSD a mai precizat că nu va fi vorba de nicio fuziune între PSD și PNL sau PSD și PMP. "Traian Băsescu mi-a distrus viața. E un subiect închis. Nu ne vom alia cu niciun partid în afară de ALDE ".

Moțiune de cenzură. Întâlnire cu Călin Popescu Tăriceanu

Liviu Dragnea se va întâlni, la începutul săptămânii viitoare, cu copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu pentru a discuta despre eventualitatea depunerii unei moţiuni de cenzură.

"Săptămâna viitoare, mâine sau poimâine, o să vorbesc cu domnul Tăriceanu. (...) S-au strâns foarte multe lucruri rele pe care acest Guvern le-a făcut şi ne gândim serios la varianta unei moţiuni de cenzură", a subliniat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel