Liviu Dragnea, răspuns după acuzațiile lui Stelian Tănase

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu a intervenit niciodată în politica editorială a TVR.

"Nu am intervenit niciodată în politica editorială a televiziunii şi regret foarte mult că domnul Stelian Tănase face aceste afirmaţii. Nu puteam să îmi permit să fac lucrul acesta, am luat act ca mulţi alţii de declaraţiile dânsului de-a lungul timpului în care a spus că este liberal, dar nu asta m-a influenţat pe mine. Noi suntem în situaţia în care acum TVR are datoriile mai mari de două ori decât le-a avut anul trecut. Nu aveam de ce să intervin, categoric nu. Pot să spun însă că m-au căutat mai mulţi oameni în această perioadă trimişi de dumnealui pentru sprijin, nici nu am stat la discuţii pentru că noi nu am discutat de persoane acum, marea dispută a fost dacă rămâne Tănase", a spus Liviu Dragnea, la Adevărul Live, scrie Agerpres.

[citeste si]

El a reiterat faptul că este necesară o depolitizare a televiziunii de stat, precum şi o funcţionare pe profit a instituţiei, în acest sens fiind necesară despărţirea funcţiei de preşedinte de cea de director şi stabilirea prin concurs a unui manager apolitic care va avea de atins anumite obiective de profitabilitate şi rating.

"Dacă într-adevăr vrem ca TVR să nu mai fie politizat şi să aibă totuşi o funcţionare pe profit, trebuie să procedăm ca în zona privată. Este un vot care poate fi numit politic în Consiliul de Administraţie, despărţim funcţia de preşedinte de cea de director general şi board-ul acesta organizează un concurs de management cu un salariu foarte bun pe care îl ia dacă atinge nişte obiective de profitabilitate şi de rating. Şi atunci ai garanţia că acela care câştigă acest concurs chiar ia nişte măsuri concrete. Lucrurile astea trebuie să se întâmple până la adoptarea bugetului de stat, altfel TVR nu va mai rezista. Nu ştiu cât de vinovat este Stelian Tănase sau ceilalţi dinainte, dar s-a dovedit că acest sistem de numire politic a adus TVR-ul în situaţia în care se găseşte astăzi"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel