Dragnea a făcut anunțul! Când va face PSD propunerea de premier

PSD va face propunerea de premier după alegerile parlamentare, a anunţat, miercuri, preşedintele partidului, Liviu Dragnea. 

'Sunt onorat de propunerea sau gândurile unora sau altora, numai că PSD va face această propunere după alegerile parlamentare.

Nu avem alegeri de prim-ministru, nici nu cad în capcana întinsă de unii sau de alţii de a nominaliza un prim-ministru care să fie distrus până la alegerile parlamentare. Obiectivul nostru este să facem un program de guvernare coerent, sănătos, românesc, naţional, care să ajute la dezvoltarea României în mod decisiv, să avem pe baza acestui program pe care îl vom prezenta şi dezbate în societate un scor bun la alegerile parlamentare, să putem ca împreună cu ALDE să facem majoritatea parlamentară şi să facem o propunere de prim-ministru preşedintelui după alegerile parlamentare. La asta lucrează toţi membri de partid, poate cu câteva excepţii', a declarat Dragnea la finalul BPN al PSD.

El a menţionat că nu a existat o discuţie pe tema nominalizării unui premier şi a dat asigurări că relaţia PSD cu ALDE este una corectă, plină de substanţă.

'Nu am avut această discuţie. În ceea ce priveşte condiţia pusă pentru a sprijini PSD, înţeleg că se pune o condiţie să se sprijine necondiţionat, cum face orice membru de partid. Chiar nu e o problemă, pentru că relaţia PSD cu ALDE e una corectă, cinstită şi plină de foarte multă substanţă, de lucruri reale, palpabile. (...) Nu există acest risc şi nu are rost să inventăm probleme când nu sunt, ca să le putem rezolva. Am vorbit cu domnul Tăriceanu şi ieri şi azi şi cu domnul Daniel Constantin, pentru ce avem de făcut în această vară, să ne coordonăm. (...) Nominalizarea persoanei pentru funcţia de prim-ministru va fi făcută după alegeri. Am discutat în partid, e o decizie foarte bine fundamentată şi nominalizarea o facem după alegeri atunci când vom constata că avem dreptul să facem această nominalizare. (...) Nu facem o propunere pe care să o vânturăm câteva luni de zile ca până la alegeri să nu mai existe', a explicat Dragnea.

Despre relația cu Victor Ponta

Întrebat care este relaţia sa cu Victor Ponta, liderul PSD spus: 'O să pun afiş aici, la partid, ca să nu mai repet în fiecare zi, dar repet cu drag: din punctul meu de vedere, din partea mea, ca şi coleg de partid, ca şi om, ca şi prieten, în sensul plin al cuvântului, vorbesc de lucruri, fapte şi acţiuni pe care eu le-am făcut în istorie pentru Victor şi le-am făcut cu drag. Din partea mea, atitudinea faţă de Victor nu se va schimba niciodată, indiferent ce se întâmplă. (...) Ţin foarte mult la Victor Ponta. Ştiu că e o 'problemă universală', că 'marea problemă a României' este relaţia mea cu Victor Ponta. Din partea mea nu veţi vedea niciodată vreo acţiunea împotriva lui Victor Ponta. Oricând sau orice s-ar întâmpla, eu nu voi face niciun gest împotriva lui Victor Ponta'.

Fostul premier Victor Ponta a declarat marţi seară la România TV că l-ar vota pe Dragnea premier dacă ar face alianţă cu ALDE.

'Voi sprijini cu toată inima să fie premier Liviu Dragnea. L-aş vota dacă face alianţă cu ALDE. (...) Susţin din toată inima, cu toată convingerea guvern PSD - ALDE condus, evident, de un social-democrat, care e normal să fie Dragnea', a precizat Ponta. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel