Dragnea: Vreau ca 2016 să fie un an norocos pentru România

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la Braşov, că doreşte ca anul 2016, care este unul de răscruce, să fie norocos pentru România, menţionând că alegerile locale au o importanţă 'deosebită' pentru cele parlamentare, din toamnă.

'2016 poate să fie un an norocos sau ghinionist pentru România. Este un an de răscruce. Din 2017, România trebuie să intre într-o nouă etapă de dezvoltare, o nouă etapă social-economică, o nouă etapă social-politică, chiar într-o nouă etapă geo-strategică. Depinde enorm de noua conducere guvernamentală şi de noua structură parlamentară. România va fi în faţa unor provocări uriaşe. Dacă, în continuare, România va fi guvernată de incompetenţi, sau diletanţi, sau mai rău, de oameni rău intenţionaţi, poporul român va rata o şansă uriaşă şi, iar, o să ne chinuim câţiva ani să reparăm ceea ce au stricat în aceşti ani. 2016 vreau să fie un an norocos pentru România, iar alegerile locale au o importanţă deosebită pentru alegerile parlamentare, este prima etapă, este semifinala', a subliniat Liviu Dragnea, după participarea la o festivitate de lansare a candidaţilor social-democraţi la alegerile locale.

Întrebat ce şanse are candidatul PSD să câştige Primăria Braşov, având în vedere numărul total de 15 persoane care aspiră pentru fotoliul de primar, Dragnea a spus că are 'mare încredere' în Răzvan Popa.

'Braşovul are nevoie să se ridice, pentru că după 12 ani, actualul primar nu mai are ce spune. Braşovul are nevoie de o schimbare, Consiliul Judeţean are nevoie de o schimbare. De ce n-ar avea şanse PSD-ul? Este cel mai serios partid, partidul cel mai responsabil şi de câte ori a fost la guvernare după Revoluţie a produs dezvoltare, iar cifrele pot dovedi acest lucru. Recunosc că am fost plăcut impresionat. Răzvan Popa mi-a făcut o impresie foarte bună la această lansare. Este un om foarte serios, un om determinat, dar am vrut să văd în faţa unei săli dacă are această forţă, şi are', a afirmat preşedintele PSD.

Referitor la câştigarea mai multor primării în zona Transilvania decât până acum, Dragnea a precizat că PSD încă 'decontează' greşeli făcute în 2004 de conducerea centrală a partidului, care nu a lăsat organizaţiile judeţene să-şi pună candidaţii care 'se calificau în mod firesc atunci'.

'Au făcut o greşeală serioasă atunci, mergând pe legături personale, pe prietenii, crezând că dacă este de la PSD este suficient, şi au fost candidaţi care au pierdut redute importante, şi de atunci tot construim, dar încet încet rezultatele încep să apară', a spus Liviu Dragnea.

El şi-a exprimat convingerea că Răzvan Popa îl va suna după turul de scrutin pentru a-i spune că a câştigat Primăria Braşov.

'Răzvan are şansa lui şi cred că va câştiga. În 5 iunie, când se trage linie, PSD Braşov să fie pe primul loc faţă de celelalte partide şi cred că au toate şansele', a adăugat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a participat, luni, la lansarea candidaţilor la alegerilor locale la Zărneşti şi Braşov, împreună cu Mircea Duşa şi cu europarlamentarul Claudia Ţapardel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel