EXCLUSIV  Dr Teodor Bădescu, despre ”axa creier - intestin - ficat”. Se reflectă asupra întregului organism / VIDEO

Medicul Teodor Bădescu de la Spitalul Sanador FOTO: DC Media Group
Medicul Teodor Bădescu de la Spitalul Sanador FOTO: DC Media Group

Dr Teodor Bădescu a vorbit, la DCNewsTV, despre axa creier - intestin - ficat.

Dr Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică, de la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat că „mesajele care pleacă de la creier, în special cele negative, se reflectă asupra întregului organism”.

„În ziua de azi e și oboseala intelectuală, acest efort susținut. Este o axă despre care se discută foarte mult, e o chestie destul de recentă: axa creier - intestin - ficat. Sunt toate legate între ele. Mesajele care pleacă de la creier, în special cele negative, se reflectă asupra întregului organism. Nu numai asupra unor organe. Ficatul este unul dintre acestea”, a spus specialistul în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.

„Ficatul este cel care metabolizează toți compușii care trec prin organism, în special compușii toxici, el detoxifică organismul. Medicamentele - cam 70 la sută - se metabolizează hepatic. Cele mai multe trec pe la ficat”, a mai explicat medicul. 

Bădescu (SANADOR) a spulberat mitul cafelei: Câte căni de cafea e sănătos să bem în fiecare zi

Cafeaua se numără printre băuturile cele mai consumate la nivel mondial. Pentru a-i înțelege mai bine efectele asupra sănătății, medicul Teodor Bădescu a făcut câteva precizări importante.

„Despre cafea am o părere bună și mulți doctori împărtășesc această părere. Este un obicei pe care mulți îl au. Dacă bei o cafea clasică, cafeaua făcută la ibric, cum se zice, nu este deloc dăunătoarea, dimpotrivă! Stimulează activitatea creierului, are puțin efect diuretic, îți dă o stare de beatitudine. Deci, o cafea pe zi este chiar foarte indicată”, a spus medicul Teodor Bădescu.

„În momentul în care consumul de cafea este făcut fără măsură, atunci efectul cafelei devine nociv”, a avertizat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel