EXCLUSIV  Dr. Sandra Alexiu, intervenție explozivă la dezbaterea despre vaccinare! ”Nu-i așa că nu vorbim doar de lege?”

Medici
Medici

Dr. Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti Ilfov, a explicat de ce legea nu este suficient de bună în ceea ce priveşte vaccinarea, dar şi care ar putea fi o parte dintre soluţiile identificate de medicii de familie. 

"Legislaţia de acum mă împiedică pentru că nu mai asigură vaccinul. Legea vaccinării prevede existenţa unui stoc de tampon, ceea ce ar face să nu mai suferim de lipsa de vaccinuri. Ea prevede şi distribuţia de vaccinuri până la cabinet, ca să nu mai mergem noi până la Direcţia Sanitară să ne luăm vaccinurile cu tăşcuţa, şi ne permite să vaccinăm şi să atingem o acoperire vaccinală, dar şi o comunicare în privinţa vaccinării. Din cauza acestui lucru, că totul se lasă doar pe medicii de familie, aproape că nu se vede", a explicat Sandra Alexiu. 

Soluţii propuse de medicii de familie

"Ce vreau să spun prin asta. Că statul nu oferă campanii în media, nu oferă replică în mediul online unde se propagă mesaje antivaccinare. Nici măcar legat de dozele de vaccin nu avem parte, pentru că acum nu mai avem ce ne trebuie, deşi subiectul nu mai e atins în media ca înainte. Statul român nu asigură resursa umană, pentru că ne împuţinăm pe zi ce trece. Suntem puţini şi bătrâni. Media de vârstă în medicina de familie este peste 54 de ani. Plus că noi aflăm încă lucruri de la televizor, ceea ce nu e normal pentru medici. Am aflat că este campanie de vaccinare antigripală şi că este coadă în faţa cabinetului meu, în timp ce pacientul nu a aflat că prima dată se duce vaccinul la persoane cu situaţii de risc, la colectivităţi de imigranţi, la spitale şi unde o mai fi nevoie, iar la pacient ajunge peste o lună. Sunt multe lucruri! Primesc vaccin pentru copii teoretic, dar ce primim nu se poate face la copiii sub 3 ani, ceea ce înseamnă că această grupă rămâne neacoperită. Ar fi fost bine ca acest vaccin să fie gratuit. Nu-i aşa că nu vorbim doar de lege?", a mai declarat dr Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti Ilfov. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel