Dr. Sandra Alexiu, despre situația românilor care au devenit, ”peste noapte”, neasigurați: Un sistem informatic care nu este actualizat la zi

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Românii au ajuns, ”peste noapte”, să nu mai aibă asigurare de sănătate. 

Sandra Alexiu, Medic Primar MF, instructor-formator, presedinte al AMFB, director al Conferinței Naționale de Medicina Familiei, membru al Grupului de vaccinologie al SNMF, subliniază, printr-un interviu DC Medical, că acest fenomen este rezultatul unui sistem informatic învechit și insuficient actualizat.

Problema principală pare să fie lipsa sincronizării între diferitele baze de date care gestionează informații cruciale despre populație, educație și asistență socială.

Cum este posibil ca oamenii asigurați să apară ca neasigurați?

De ce se întâmplă acest lucru?

Medicul explică faptul că sistemul a fost conceput pentru a sincroniza datele la finalul fiecărei luni, dar această funcționalitate nu a funcționat niciodată așa cum ar fi trebuit. Din acest motiv, discrepanțele persistă, iar informațiile nu sunt actualizate corespunzător. Problemele includ diferențe între CNP-uri și nume, lipsa actualizării informațiilor despre elevi și studenți sau despre persoanele cu handicap, și lipsa actualizării datelor despre persoanele asistate social.

”Pentru că discutăm de un sistem informatic care nu este actualizat la zi. Vorbim de faptul că nu se sincronizează bazele de date, baza de date în privința populației cu Ministerul Muncii, care se ocupă de aceste situații, cu Ministerul Educației, care gestionează tot ce înseamnă elevi și studenți și așa mai departe”, ne-a explicat Sandra Alexiu.

Dacă sunteți într-o astfel de situație, de neasigurat, citiți mai  departe pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel