Dr. Rafila: Discuţia despre legea vaccinării ar trebui amânată. Cei care se opun sunt foarte vocali

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Prof.dr. Alexandru Rafila, actualmente deputat PSD, atrage atenţia asupra discuţiilor despre o lege a vaccinării şi spune că acestea ar trebui amânate până la trecerea peste pandemie. 

"Nu cred că este un moment propice pentru a discuta despre legea vaccinării public. Nu pentru că ne-am ascunde sau avem vreo reticenţă, ci pentru că opinia publică este foarte inflamată acum. Vedeţi că, în ciuda faptului că sunt minoritari, cei care se opun vaccinării sunt foarte vocali şi încearcă să influenţeze persoanele nehotărâte şi uneori reuşesc. 

Atunci, e bine ca o astfel de lege, care până la urmă va legifera acest principiu al prevenţiei care reprezintă o superioritate a interesului comunităţii în faţa interesului individual, cred că ar trebui să fie dezbătută şi aprobată într-un moment în care depăşim această pandemie. E o opinie personală, dar cred că din punct de vedere al modului în care va fi discutată, e bine să o facem când sunt premise ca acest proiect să treacă. Sunt oameni care nu au citit proiectul de lege şi se opun acestuia, menţionând lucruri care nici nu sunt în acest proiect", a declarat Alexandru Rafila în cadrul dezbaterii "Vaccinarea pe durata întregii vieţi", organizată de COPAC. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel