Dr. Radu Țincu îl contrazice pe Klaus Iohannis într-un punct CHEIE după tragedia de la Matei Balș: "NU de o reformă este nevoie"

Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din București, a spus că nu este nevoie de o reformă a sistemului medical, ci o reconstrucție a sistemului de sănătate publică. 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după incendiul de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", că este nevoie de o reformă a sistemului de sănătate publică.

"După părerea mea, aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România și am solicitat noului ministru al Sănătății – și la discuția pe care am avut-o acum câteva săptămâni, și astăzi din nou – să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România și aștept cât de curând primele idei, pentru a putea demara această reformă.", a spus Iohannis. 

Medicul Radu Țincu este de altă părere. Acesta spune că nu este nevoie de o reformă a sistemului medical, ci o reconstrucție a sistemului de sănătate publică. 

"Gândiți-vă că, în această perioadă a pandemiei, s-au făcut extensii ale secțiilor de terapie intensivă sau a diferitelor saloane. S-a crescut capacitatea fără ca cineva să-și pună problema dacă există infrastructură tehnică, dacă spitalele pot gestiona o creștere a unor consumatori intenși de electricitate. Pe de altă parte, aceste spitale construite în anii '50, oricât ai vrea de mult să le modernizezi, ele nu mai pot fi modernizate. (...) Cu cât sistemul de sănătate este mai vechi, cu atâta va consuma din din ce în ce mai mulți bani, pentru a se putea menține pe linia de plutire. 

(...) Este nevoie nu de o reformă a sistemului de sănătate publică, ci de o reconstrucție a sistemului de sănătate publică.", a spus dr. Radu Țincu la DIGI 24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel