Dr. Mihai Craiu despre deschiderea școlilor: Trebuie aerisite clasele! "Ne trage curentul ca neam"

Medicul Mihai Craiu a vorbit despre revenirea copiilor în școli în contextul pandemiei de COVID-19.

Medicul Mihai Craiu a participat o dezbatere online organizată de Salvați Copiii România, scrie spotmedia.ro. În cadrul evenimentului el a explicat exact cum se pot îmbolnăvi copiii de coronavirus în școli.

”Modalitățile prin care putem să ne infectăm de la un asimptomatic, pentru că evident părinții nu își vor duce la școală copiii bolnavi, sunt trei. Știm că se poate infecta o persoană dacă vine în contact direct, asta însemnând fie atingere fizică, lucru dificil de oprit la școală, pentru cei mici, va fi de discutat despre cum ne salutăm, rutina de dimineață. Al doilea lucru prin care ne putem contamina e contactul indirect, adică să punem mâna pe suprafețe care au fost contaminate cu picături de salivă ce conțin virusul.

A treia posibilitate este prin intermediul aerului. În timp ce toată lumea s-a concentrat pe această distanță fizică de trei picioare, de un metru, care apare în recomandările OMS, încă din documentele din martie, datele actuale și fizica ne spun că acest metru necesar este insuficient." a explicat medicul Mihai Craiu.

Spaima de curenți

Pentru a preveni numărul mare de infectări sunt necesare o serie de măsuri. Printre acestea este și aerisirea claselor și purtarea măștilor de protecție, spune medicul.

”Teoretic, e imperios necesară purtarea măștii în clase, în spații închise neventilate, pe durata orei. Trebuie aerisite clasele. La noi e spaima asta de curenți, de aer, ne trage curentul, ca neam.", a spus Mihai Craiu.

Medicul a evertizat că întoarcerea în școli nu este atât de periculoasă pentru copii, cât este pentru profesori. El a subliniat faptul că mulți copii fac forme ușoare ale bolii. În schimb, profesorii pot fi grav afectați dacă toate măsurile de prevenire a infectărilor nu sunt respectate cu strictețe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel